GÖRÜNTÜLÜ

Tuncel: Amed halkı yarın 11.00’da belediye akın etmeli

Belediye Eşbaşkanları gözaltına alınan Amed Büyükşehir Belediyesi’nin basılan binası önünde açıklama yapan DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, DTK, KJA, DBP ve HDP’nin alanlarda olacağını söyledi.

Belediye Eşbaşkanları gözaltına alınan Amed Büyükşehir Belediyesi’nin basılan binası önünde açıklama yapan DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, DTK, KJA, DBP ve HDP’nin alanlarda olacağını belirterek, “Direneceğiz, kazanacağız” dedi. Tuncel, Amed halkını yarın saat 11.00’de belediye binası önünde olmaya çağırdı.

Amed  Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın polislerce gözaltına alınması ve belediye binasının polislerce basılması üzerine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve Sibel Yiğitalp, ilçe belediye eş başkanları, belediye amir ve çalışanları ile çok sayıda kişi belediye binası önünde toplandı. Polisin "Dağılın" uyarısına rağmen buradan ayrılmayan kitle ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı belediye önünde Tuncel basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Halkın bin bir emekle seçtiği belediye eş başkanlarının korsanvari bir şekilde gözaltına alındığını söyleyen Tuncel, "Belediyede şu an arama devam ediyor ve halkın belediyesine halk giremiyor. Şuan devlet güçleri tarafından belediyemiz ablukaya alınmıştır. Biz buna yabancı değiliz. AKP hükümetinin savaş politikaları olduğunu biliyoruz. AKP seçimle elde edemediği belediyeleri darbeyle ele geçirmeye çalışıyor" dedi.

Kışanak'ın Meclis Darbe Komisyonu'nda konuştuğu günün akşamında gözaltına alınmasının ironik olduğunu ifade eden Tuncel, "Gültan Kışanak, darbe gerçeğini sorgularken darbenin mağduru oldu. Kışanak ve Anlı bu halka hizmet etmekten başka bir şey yapmamıştır. Olması gereken yerde olmuşlar, halkın yanında olmuşlardır. Sırf bunun için gözaltına alındılar. Böylece halkı cezalandırdılar. Baskıyla, zorla halkın iradesini ortadan kaldıracaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz DBP olarak bu darbeyi bedeli ne olursa olsun kabul etmeyeceğiz. Bizim onlara biat etmemizi istiyorlar, fakat biz biat etmedik, etmeyeceğiz" vurgusu yaptı. 

Konuşmasının sonunda Amed halkına çağrı yapan Tuncel, "Biz bu gece üyelerimiz ve milletvekili arkadaşlarımızla hep birlikte buradayız. Sabaha kadar buradayız. Yarın saat 11.00 itibariyle bütün halkımıza iradelerine sahip çıkmaya, belediye önüne bekliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından kitle, seçilmişlerle birlikte belediye önünde bekleyişe geçerken, polisin 6 ekip halinde tüm binada arama yapacağı öğrenildi. Polise aralarında Amed Baro Başkanı Ahmet Özmen ile Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Mehmet Emin Aktar'ın da bulunduğu 6 avukat da refakat edecek.