GÖRÜNTÜLÜ

Türk: '90'larda boyun eğmedik, şimdi de eğmeyiz!

Amed Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki gösteren Ahmet Türk, bu tür saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, “AKP, Kürtlere yenilmiştir, bu yüzden saldırıyor” dedi.

Amed Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı tutuklayan AKP iktidarı, belediyeye dönük kayyum işgalini de gerçekleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, AKP’nin Kürt siyasetini ve partilerini fiilen bitirmek istediğini söyledi. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum işgali ihtimalini de değerlendiren Türk, '90’larda gerçekleşen Meclis darbesine boyun eğmedikleri gibi, bu darbeye de boyun eğmeyeceklerini vurguladı. 

'AMAÇ KÜRT MUHALEFETİNİ SUSTURARAK TEK PARTİ OLMAK'
Kürt hareketinin, AKP ve saray iktidarına karşı halkların tek alternatifi olduğunu belirten Türk, AKP’nin Kürt halkının siyasi iradesine saldırarak tek parti olmak istediğine işaret etti.  Türk, AKP’nin, zulmüne karşı direnen başta Kürtler olmak üzere herkesi susturmak istediğini, partilerine ve belediyelere yönelik darbenin de bu amaçla yapıldığını söyledi. 

'AKP, KÜRTLERE YENİLDİĞİ İÇİN SALDIRIYOR'

Eş başkanların tutuklanmasının ardından kayyum atanmasının, Kürt halkına “İradenizi de, belediye başkanlarınızı da, milletvekillerinizi de susturacağız” mesajı anlamına geldiğine dikkati çeken Türk, bu saldırıların AKP'nin içeride ve dışarıda Kürt halkı karşısında yaşadığı yenilgiden kaynaklandığını ifade etti. 
Türk, “AKP resmi olarak yapmadığını, yapamadığını fiilen yapıyor. AKP, şu anda tamamen siyaseti bitirmeye yönelik bir saldırı ile Kürt siyasi hareketinin üzerine gidiyor” dedi. 
AKP’nin savaş ve imha politikalarında ısrar edeceğini ve bu sürecin daha büyük saldırıları beraberinde getireceğini de belirten Türk, kendilerinin de bu sürece karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti.

'BOYUN EĞMEYİZ; BUNU '90’LAR DA GÖRDÜLER'

Kendilerine yönelik kayyum işgali ihtimalinin de bulunduğunu aktaran Türk, şunları söyledi: “Bizi milletvekili olduğumuz '90’larda şimdi belediyelere yaptıkları  gibi bir darbe ile Meclis'ten attılar. Şimdi de kayyum işgali ile AKP, belediye eş başkanlarımızı görevden atıyor, tutukluyor. O zaman boyun eğmedik, şimdi de elbette boyun eğmeyeceğiz!"
Eş Başkan Ahmet Türk, son olarak şunları kaydetti: "AKP, bu politikaların daha önce denendiğini, işe yaramadığını biliyor. Ama Kürtlere yenilen AKP, demokrasiye dönmek yerine elinde kalan sadece kaba askeri güç ile sonuç almaya çalışıyor, bunun da Kürlere bir tesiri olamaz."