Türk devleti Frankfurt'ta da protesto edildi

Almanya’nın Frankfurt kentinde Demokratik Kürt Toplum merkezi öncülüğünde Amed Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ve Rojava’yı işgali yapılan bir miting ve yürüyüş ile protesto edildi.

Eyleme Frankfurt, Hanau ,Gissen, Darmstad, Offanbach ve çevresinde yaşayan 2 bine yakın Kürdistanlı ve dostların katıldı.

Dün saat 16.00’da Frankfurt Sud Bahnnof önünde başlayan yürüyüşte  Halk,   “Amed belediye eş baskanları ve siyasi tutsakları serbest bırakın” pankartı arkasında yürüdü. Yürüyüşün ardından yapılan mitingte konuşan HDP Van Miletvekili Tuba Hezer, Türk devletinin Amed şahsında Kürt halkına mesaj vermeye çalıştığını söyledi. Hezer konuşmasında şu hususlara da dikkat çekti: “Hem Amed hem de Kürdistan halkı direnerek  bunlara cevap verdiler. Bizler her alanda direnerek Saray çetelerin  bunlara karşı her alanda direnmeliyiz.”

HDK Frankfurt, Sol Parti, YJK-E, Aslı Erdogan İnisiyatıfi ve AABF adına yapılan konuşmalarda da her alanda Direniş büyütme çağrısı yapıldı.

...