Türk ordusunun sivillere yönelik saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi, “Türk ordusunun tüm Rojava sınır hattı boyunca güçlerimizi ve sivil halkı hedef alan saldırıları devam etmektedir” dedi.

YPG Basın Merkezi, “Türk ordusunun tüm Rojava sınır hattı boyunca güçlerimizi ve sivil halkı hedef alan saldırıları devam etmektedir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam ettiğini belirtti.

14 Mart gecesi çete grupların, Museles ve Seken Şebab bölgesinden yeni bir saldırı düzenlediğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Saldırı sonrası başlayan çatışmalar sabah saatlerine dek devam etmiştir. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Bu çatışmalarda 1 savaşçımız yaralanmıştır.

ŞÊX MEQSUD’A YÖNELİK BOMBARDIMAN DÜZENLENDİ

15 Mart günü (bugün) saat 09.55'te çete grupları havan ve cehennem toplarıyla Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik bombardıman düzenlemiştir.

Çete grupları saat 13.00'da ise Grad füzeleri, ağır silahlar ve cehennem toplarıyla Şêx Meqsud mahallesindeki sivil yerleşim yerleri ve güçlerimizin mevzilerine yönelik saldırı düzenlemiştir.

TÜRK ORDUSUNUN SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARI SÜRÜYOR

Türk ordusunun tüm Rojava sınır hattı boyunca güçlerimizi ve sivil halkı hedef alan saldırıları devam etmektedir.

14 Mart günü saat 20.45'te Türk ordusu Amude kentine bağlı Xerezê bölgesindeki mevziilerimize yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

14 Mart günü saat 04.00'da DAIŞ çeteleri Şedad güneyi ve batısında kapsamlı bir saldırı başlatmıştır. Şedad kasabasının 20 km güneyindeki Ezawî ve Elwa köyleriyle, kasabanın 53 km batısında bulunan Mekmen köyü güneyinde eş zamanlı olarak başlatılan saldırılara güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Çete gruplarının saldırıları ardından başlayan çatışmalar halen devam etmektedir. Çatışmalar ve sonuçları hakkında daha sonra ayrıntılı bilgiler paylaşılacaktır” dedi.