GÖRÜNTÜLÜ

Türk savaş uçakları Kandil’in köylerini hedef aldı

Türk savaş uçakları dün gece Medya Savunma Alanları’ndan Kandil’i bombaladı. Kandil köylerinin hedeflendiği saldırıda, ciddi maddi hasar meydana geldi.

Türk savaş uçakları dün gece Medya Savunma Alanları’ndan Kandil’i bombaladı. Kandil köylerinin hedeflendiği saldırıda, ciddi maddi hasar meydana geldi. Gece saat 20.00-23.00 arasında İHA’ların desteği ile savaş uçakları Enzê, Pirdeşalê ve Kalatuka köylerinin çevresini bombaladı.

Türk savaş uçakları, 9 Mart gecesi Kandil’de köylerin çevrelerini bombaladı. Sivillerin yaşadığı köylerde bombardıman sonucu evlerin yanı sıra mezarlıklar da zarar gördü. Doğa tahribatının da yaşandığı bölgede evlerin camları kırılırken, mağdur olan köylüler, Türk savaş uçaklarının bombardımanına sessiz kalan Güney Kürdistan hükümeti ve Irak Merkez hükümetine tepki gösterdi.

UÇAKLAR MEZARLIKLARI VURDU

AKP’nin Kürt halkına yönelik başlattığı soykırım saldırılarından Güney Kürdistan’da etkileniyor. Türk savaş uçakları dün gece Güney Kürdistan’ın Kandil alanındaki Pirdeşal köyünün mezarlığını bombaladı, mezarlık ciddi hasar gördü.

ENZE KÖYÜNDE EVLER ZARAR GÖRDÜ

Türk savaş uçaklarının Enzê köyünün etrafını bombalaması sonucu bazı evler ve bir okul ile öğretmenlerin yaşadığı evin camları kırıldı. Bombardıman sonucu evleri hasar gören köylüler özellikle Güney Kürdistan hükümetinin sessizliğini eleştirdi. Evinin camları kırılan Nevzat Mahmut, Türk savaş uçaklarının sürekli köylülerin yaşadığı yerleri bombaladığını ve bunun sonucunda köylülerin bahçelerinin, hayvanlarının ve evlerinin zarar gördüğünü anlattı.

Nevzat Mahmut dün gece yaşananları şöyle anlattı: “Dün akşam saat dokuz sıralarında Türk savaş uçakları köyümüzü bombaladı. Köylü halkı bombardımandan etkilendi. Birçok köylünün camları kırıldı ve evlerinde maddi zayiatlar var. Türk devleti Rus uçakları sınırlarının kenarından bir kere geçtiği için düşürdü. Ancak Türk savaş uçakları aylardır Başurê Kürdistan’ı, sivilleri bombalamasına rağmen bölge hükümeti ve merkezi hükümet buna karşı sessiz kalıyor. Başurê Kürdistan hükümetinin artık bu bombardımanlara sessiz kalmaması lazım.”

...