Tutsak yakınları ATK önünde: Adalete kadar eylemdeyiz!

Tutsak aileleri, ATK önünde yakınları için buluştu, "Adalet sağlanana kadar her yerde olacağız" mesajını verdi.

Hasta ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti eylemlerinin 107. gününde Amed'deki Adli Tıp Kurumu (ATK) binası önünde bir araya geldi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker ile bazı avukatlar da ailelerin açıklamasına destek verdi. Açıklamaya katılmak isteyen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ise çevreyi abluka altına alan polisler tarafından engellendi.

'ADALET GELENE KADAR HER YERDEYİZ'

Hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, "Biz adalet anneleriyiz. Çocuklarımız için buradayız" dedi. Kendilerine destek vermek isteyenlerin engellenmesine tepki gösteren Anne Boltan, "107 gündür nöbet tutuyoruz. 4 yıldır çocuğumu görmedim. Hak ve hukuk neyse uygulansın. Dilekçe veriyoruz, kabul edilmiyor. Siz de çocuk sahibisiniz. Çocuklarımızı görmek istiyoruz, serbest bırakılmalarını istiyoruz. Eğer tedavi etmeyeceksiniz bırakın biz tedavi edelim" diye belirtti.

Tutsak yakını Reşahat Ada, "İnfazları yakılmasın. Tedavileri yapılsın. Baskılar son bulsun. Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı sesimizi duymuyor mu? Herkese af çıkarılıyor ama bu çocuklarımızı kapsamıyor. Barış, adalet ve eşitlik istiyoruz. Hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Bundan sonra tüm kurumları gezeceğiz. Ankara'ya gittik ancak burada verdikleri sözleri de tutmadılar" diye konuştu.

Tutsak yakını İnci Güler ise "30 yıldır içeride olmalarına rağmen bırakılmıyorlar. Yasalara göre bırakılmaları gerekiyor. Yatalak olan hastalarımızı bırakmıyorlar. Hangi devlette böyle bir zulüm var?" diye tepki gösterdi. "30 yıldır abilerimizi, babalarımızı, çocuklarımızı bekledik" diyen Güler, "Onlara adalet gelinceye kadar her yerde olmaya devam edeceğiz" diye ekledi.