Üç özgürlük savaşçısı sonsuzluğa uğurlandı

Minbic'te yaşamını yitiren özgürlük savaşçıları sonsuzluğa uğurlandı.

Hesekê ve Şedadê  bölgesi sakinleri, 11 Ağustos’ta Minbic’te yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları  Xelef Ibêd (Kemal Ecac) ve Casim Mihemed El-Ehmed'in (Adem Şedadî) naaşlarını uzun bir araç konvoyu ile alarak Şedadê’ye doğru yola koyuldu.

Şedadê'de YPG-YPJ güçleri tarafından düzenlenen askeri törenin ardından konuşma yapan QSD komutanlarından Xebat Derwêş, "Şehitlerin fedakârlıklarıyla Minbic özgürleşti" dedi.
Derwêş, özgürlük savaşçılarının emekleri ve bölge halkının direnişiyle bütün kesimlerin bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşadığına dikkati çekerek, "Şehitlerimizin direniş çizgisine bağlı kalarak bütün Suriye topraklarını terör vahşetinden temizleyene kadar direnmeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşma yapan Cîhan Xelîl ise “Şehitler, sembolik ve manevi önderlerimizdir. Bütün bölgeyi terörden kurtarana kadar mücadele edeceğiz. Şehitler, özgürlük yolumuzu aydınlatanlardır” dedi.

TIRBESPIYÊ
Minbic’i Özgürleştirme Operasyonu esnasında  yaşamını yitiren özgürlük savaşçısı Xebat Tirbespiyê'nin (Ebdulmecîd Casim) naaşı Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alındı. Tirbespiyê kent sakinleri, cenazeyi aldıktan sonra uzun bir araç konvoyu ile  Şehîd Dilşêr Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

Digirî köyündeki şehitliğe ulaşan kitle adına Cizir Yürütme Meclisi Başkanı Ebdulkerîm Sarûxan, Tirbesipiyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi  Mihemed Zekî ve  YPG komutanı Macid Tirbesipiyê konuştu.
Xebat’ın ailesine başsağlığı dilenerek, Minbic zaferinin yaşamını yitiren savaşçıların emeği sayesinde elde edildiği vurgulandı.

Xebat’ın naaşı sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.