GÖRÜNTÜLÜ

‘Uçaklardan ve kobralardan medet umar hale geldiler’

Ertuş'ta 24 saat mevzilerde olan YJA Star ve HPG gerillaları, sömügeci Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor. Gerillalar, “Sömürgeci Türk ordusu bir daha yenildiği yerde yine yenilgiye uğrayacak ve gerçek bir kırılmayı yaşayacaktır” mesajı verdi.

Direniş kalesi Zap’ın Ertuş bölgesinde aylardır şiddetli çatışmalar yaşanmakta. Bu direniş kalesi ve şiddetli çatışma alanı olan Zap’ta gerilalar tarafından çok etkili eylemler gerçekleştirilmiştir. 24 saat mevzilerde yerini alan YJA Star ve HPG gerilları, sömügeci Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor. Savaşta yer alan gerillalar, “Sömürgeci Türk ordusu bir daha yenildiği yerde yine yenilgiye uğrayacak ve gerçek bir kırılmayı yaşayacaktır” mesajı verdi.

Gerillalar Canfeda Rubar, Xwinrej Tolhıldan ve Ruken Argeş, Ertuş’ta yaşanan savaşa ilişkin ANF’ye konuştu.

‘ONLARIN SAVAŞACAK KABİLİYETLERİ KALMAMIŞTIR’

 

 

YJA Star gerilası Canfeda Rubar: Biz şu an Zap’ta yerimizi alıyoruz. Bilindiği gibi bu alanda uzun zamandır kapsamlı bir operasyon başlatılmış durumda. Çok şidetli bir savaş alanda yaşanmaktadır, buna karşı da büyük ve eşsiz bir direniş sergilenmektedir. Bu savaşta sömürgeci Türk ordusunun gerçekliği ve savaşma kabilyetindeki düzeyleri bu savaş ile yine ortaya konmuştur. Birçok yerde askerler çığlıklar atıyordu ve diyorlardı ki ‘Biz nasıl bir yere geldik’ ve uçak ve kobralara yardım çağırısında bulunuyorlardı. Türk ordusu yürütülen göğüs göğüse çatışmalar ile bir adım bile ileri doğru gelememiştir. Her seferinde teknik güç ile, keşif ve savaş uçaklarının desteği ile biraz ilerlemek istediler. Gerçekten düşman kendini güçlü his etseydi, piskolajik anlamda kendisini hazır his etseydi o zaman karadan ve yürüyerek gelirlerdi. Fakat Türk ordusu kendisi askerlerine güvenmiyor ki bütün gücünü hava saldırılarına veriyor. Ertuş bölgesinde bir süre önce düşman güçleri arkadaşlarımızın çemberinde kalmışlardı ve kaçmak zorunda kaldılar. Burada 20 den fazla asker öldürüldü.

‘ŞEHİTLERİMİZİN KAHRAMANLIĞI BİZE ZAFERİN IŞIĞINI GÖSTERMEKTEDİR’

Bizde ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Örneğin nerede olursa olsun bir çatışma yaşandığında bütün arkadaşlarımız silahlarını alıp savaş alanına koşmaktadır. Çünkü fedai insanlardan oluşan bir topluluktur ve amaçlarında gayet nettirler. Biz çok güçlü bir inanç ile düşmanımızın üzerine yürüyoruz. Fakat biz askerlerin piskolojisine baktığımızda, görülüyor ki hiç bir asker gönülü olarak buralara kadar gelmemiştir ve kalmak ta istememektedirler. Bunu içinde çoğu kez tutukları alanları bırakıp kaçmayı daha kolay tercih ediyorlar.

Şimdi biz mevzilerdeyiz. Her birimiz büyük bir coşku ve moral ile kendi mevzilerimizde yer alıyoruz. Biz ölüceğimizi bilsek bile sonuna kadar mevzilerimizde direnir ve asla bulunduğumuz mevzileri terk etmeyiz ve düşmanımıza yol vermeyiz. Onlar binlerce asker binlerce keşif ve savaş ucakları ile bizim üzerimize gelseler bile kazanamazlar. Çünkü şehitlerimizin kahramanlıkları bize zaferin ışığını göstermektedir.

‘ZAP, ÇİÇEK VE MERVANLARIN RUHUYLA DİRENİYOR’

 

 

HPG gerillası Xwinrej Tolhildan: En başta bu süreçte yoldaşlarımızın geliştirdiği direnişi selamlıyorum ve kahramanlaşan şehit arkadaşlarımızı saygı ile anıyorum. Biz öyle bir sürçeteyiz ki her gerilla, Önder Apo’nun her militanı sömürgeci Türk ordusunun bütün saldırılarına karşı çok güçlü bir direniş ve fedakarlığın sahibidir. Kürt gençleri olarak bizler işgalci ve sömürgeci Türk devlet sistemini reddettik ve yönümüzü özgürlük saflarına verdik. Onun için de bu sömürgeci sisteme karşı bu dağlarda savaşmak bizlere çok güçlü bir çoşku ve moral katmaktadır.

Biz Zapta Çiçek, Merwan ve Serhatların ruhuyla savaşacağız ve kazanacağız. Bu yoldaşların ardılları olarak onların anılarına sahip çıkacağız, onların yolunda ilerlemek özgür yarınlar için olan umudumuzu güçlendiriyor. Çünkü bu yoldaşlar büyük bir coşku ve moralle son nefesine kadar savaştılar ve mevzilerini bırakmadılar. Bugün de Zagros alanı bu ruhla direniyor ve başarı elde ediyor. Türk devleti şunu iyi bilmeli ki bundan sonar eylemlerimiz daha da güçlenecektir. Cephelerimiz yeni dönem şavaş ruhuna göre hazırlanmıştır. Biz de sonuna kadar mevzilerimizi savunacağız ve Türk devletinin işgaline izin vermeyeceğiz. Ben kendim Doçkanın üstündeyim. Şunu belirtebilirim her zamankinden daha fazla kendi görevimi yerine getirme ve rolümü oynama noktasında hazırım. Hiç bir zaman Cizîr, Sur, Şırnex ve Gever’de halkımıza karşı yapılan katliamları unutmamalıyız halkımızın ve arkadaşlarımızın intikamı için her alanı direniş alanlarına çevirmeliyiz.

‘ONLAR YİNE ZAP’TA YENİLECEKLERDİR’

 

 

YJA Star gerilası Ruken Argeş: Düşman bu süreçte çok yoğun şekilde Zagros alanlarına saldırmaktadır. Fakat herkes de çok iyi biliyor ki bu saldırılar sadece teknik esaslı saldırılardır. Bu da işgalci Türk ordusunun zayıflığını ortaya koymaktadır. Gerçekten kendilerine güç olduklarını söylüyorlar ise, ben bir kadın militan olarak onları göğüs göğüse bir savaşa çağırıyorum.

Zap alanında birçok yoldaşımız cesur ve kahramanca bir şekilde düşmanın üzerine gitmişledir ve şehitler kervanına katılmışladır. Şimdi biz de o yoldaşlarımızın savaştığı mevzilerdeyiz ve şahadete kadar da o mevzilerde kalınacaktır. Onun içinde bizim yoldaşlarımıza olan sözümüz budur ki bizler onların silahlarını yerde bırakmayacağız ve her zaman onların anılarına sahip çıkacağız. Biz bu temelde sonuna kadar fedai bir ruh ile savaşacağız ve böylelikle işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vuracağız. Böylece onlar bir daha Zap alanında yenilgiye uğrayacaklardır ve çaresizce geri çekileceklerdir.

...