Urfa'da Özgür Gündem ile dayanışma seferberliği

Urfa merkez ve ilçelerinde kapatılan ve çalışanları darp edilerek gözaltına alınan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla seçilmişlerin de katılımıyla ev ev, dükkan dükkan gezilerek gazetenin dağıtımı yapıldı.

Özgür Gündem Gazetesi'nin AKP/Saray diktası tarafından kapatılması ve çalışanlarının darp edilerek gözaltına alınmasına karşı Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla Urfa ve ilçelerinde gazete dağıtımı yapıldı. HDP ve DBP'li seçilmişler ile halkın bizzat katıldığı ve dağıtımı yaptığı Özgür Gündem Gazetesi halk tarafından da sahiplenilecek, herkese ulaştırıldı.

Halfeti, Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar, Siverek ve merkez ilçeler Haliliye ve Eyyübiye'de dağıtımı gerçekleştirilen Özgür Gündem Gazetesi, çalışanlarının darp edilerek gözaltına alınması, tüm materyallerine el konulması ve kapısına kilit vurulmasına rağmen bugün de dağıtımının yapılmasıysa susturulmadı. Ev ev, dükkan dükkan gezilerek dağıtılan gazetenin büyük oranda sahiplenilesi ise dikkat çekti.

Gazeteye ulaşan halk, bu güne kadar yayını tüm baskı politikalarına rağmen durmayan Özgür Gündem Gazetesi'nin yanında olduklarını ve doğruları Özgür Gündem Gazetesi'nden almaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Gazetenin dağıtımı seçilmişler ve gönüllüler tarafından akşam saatlerine kadar sürdü.