Van, AKP faşizmine karşı sokağa çıktı

AKP/Saray faşizmi Van'da protesto edildi. Eylemdeki konuşmalarda, "Biriken enerjinin kırdığı fay hatlarının yaratacağı büyük depremin farkında değiller" uyarısı yapıldı.

Van'da OHAL uygulamaları Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Eyleme DBP İl Eş Başkanı Sevinç Şeker, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, HDP, DBP, KJA ve Barış Anneleri Meclisi üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Eylemde açıklama yapan Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Faruk Demir, ülkenin ve halkın darbe günlerinde dahi yaşamadığı günleri yaşadığını söyleyerek, şunları belirtti: "Her güne yeni bir operasyon, infaz , kayyum, tutuklama ve basın kuruluşlarına yönelik baskın haberleriyle uyanıyoruz.  Gazeteler, ajanslar, TV’ler kapatılıyor… Belediyelere, özel şirketlere kayyumlar atanıyor. Adeta bir talan ve yağma dönemi yaşanıyor.  El konulan basın kuruluşları, şirketler, belediyeler iktidar yandaşlarına savaş ganimeti olarak sunuluyor. Onlar tüm bunları yaparken bütün toplumun bu yapılanları içine sindirdiğini zannediyor, oysa ki diplerde biriken enerjiyi göremiyorlar. O biriken enerjinin kırdığı fay hatlarının yaratacağı büyük depremin farkında değiller."

'BÜYÜK YANILGI!'

Hükümetin büyük bir yanılgı içinde olduğunu ifade eden Demir, "Halkı yüzde 50’den ibaret zannedenler böyle devam ederse o yüzde 50’nin de bir gün kendilerine isyan etmeyeceğini zannediyor; büyük bir yanılgı içindeler. Kendinizi bulunmaz Hint kumaşı zannetmeyin. Türkiye halkı günü geldiğinde bir dönem ‘Umudumuz Karaoğlan’ diyerek adını dağa taşa yazdığı Bülent Ecevit’in bile yüzüne yazar kasa fırlattı. Sizler bu halkı ne zannediyorsunuz! İlelebet peşinizden geleceklerini mi düşünüyorsunuz" diye konuştu.

KAMUOYUNA ÇAĞRI

İş işten geçmeden demokratik tepkilerin ortaya konulmasının önemine vurgu yapan Demir, şöyle devam etti: "Aksi durumda hepimiz için çok geç olacaktır. Amed Belediye Başkanlarımızı korsanvari bir biçimde tutuklayan, gazetelerin, ajansların kapısına mühür vuranlar  yarın sokakta önünüze çıkıp kılığınıza, kıyafetinize, saçınıza, sakalınıza müdahale edecek duruma gelecektir. Kaostan Başkanlık çıkarmaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti bizzat halk tarafından iktidardan uzaklaştırılacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. İnsanın kelimelerle ifade edemediği bu zulüm politikalarını bir kez daha lanetliyor, tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz."

ERTAN: GİTTİĞİNİZ YOLUN SONU FELAKET!

Demir’in ardından konuşan HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise hükümetin uyguladığı baskı politikalarına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Türkiye’nin hiç olmadığı kadar karanlık bir dönemden geçtiğini ifade eden Ertan, “Bu kadar zulüm, bu kadar haksızlıkla iktidarınızı sağlamlaştırdığınızı düşünüyorsunuz. Gittiğiniz yolun sonu sadece felakettir. Bu yoldan mutlaka vazgeçin” uyarısında bulundu.