Van'daki Adalet Nöbeti 77’nci gününde

Hasta ve infazları yakılan tutsak ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 77’nci gününde sürüyor.

Van'daki Adalet Nöbeti eylemini Van F Tipi Cezaevi’nde hasta tutsak İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan ve aynı cezaevinde rehin tutulan Botan Timur’un babası Kazım Timur ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü yöneticileri sürdürdü. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride değinen  HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Tahir Şen, şunları söyledi: 

“Sayın Öcalan’ın durumun ne olduğunu Kürt halkı olarak bilmiyoruz. Sayın Öcalan’dan 11 aydır haber alınmıyor. Tecrit bir an önce kaldırılmalıdır.

Anneler, burada adalet nöbeti tutuyor. Ancak, Türkiye’de ne adalet ne de hukuk var. Cezaevlerinden tabutlar çıkıyor. Arkadaşlarımız, hukuksuzlukları kabul etmedikleri için tahliye edilmiyorlar. Bu durum kabul edilemez.

Bu yük sadece annelerimizin omuzlarında olmaz. Bu hukuksuzluğa karşı halkımız ayağa kalkmalıdır. Bu iktidarın vakti fazla kalmadı, onlar da bunun farkındadır.  Bizler başaracağız. Vereceğimiz mücadele ile cezaevindekiler yakın zamanda tahliye olur ve Sayın Öcalan da özgürlüğüne kavuşur.” 

HDP Edremit eski İlçe Eşbaşkanı Recep Gültepe ise  “Bu devletin sistemi, faşizan uygulamalarla sürüyor. Bir devletin gücü, silahlarla ölçülmez, adalet ve hukukla ölçülür. Adalet ve hukuk bir devlet de yoksa o devletin gücü yoktur. Tarih de adalet ve hukukun olmadığı tüm devletler yıkılmıştır” diye konuştu.

Annelerin başlattığı direnişin amacına ulaşacağının altını çizen Gültepe, “Umudumuz hiçbir zaman yitirmedik. Güzel günler bizleri bekliyor. Onlar, karşılarında halkımızın boyun eğmesini istiyor. Onlar da bizleri iyi tanıyor bizler de onları iyi tanıyoruz. Bu halk hiçbir zaman zulüm karşısında boyun eğmemiştir” dedi.