Xelîl: YPG vahşi saldırılara kayıtsız kalmayacak

YPG Genel Komutanlığı Resmi Sözcüsü Rêdûr Xelîl, rejim güçlerinin Hesekê’ye yönelik saldırılarının anlamının DAIŞ çetelerinin Minbic yenilgisini kendi yenilgisi görmesi olarak niteledi.

Xelîl, “YPG olarak halkımıza karşı gerçekleştirilen bu vahşi saldırılara kayıtsız kalmayacağız. Halkımızın savunma ve güvenliği için saldırılara misliyle karşılık vereceğiz” dedi.

Rejim ve çetelerinin Hesekê’de düzenlediği saldırılara ilişkin bir açıklamada bulunan YPG Genel Komutanlığı Resmi Sözcüsü Rêdûr Xelîl şunları belirtti: “18 Ağustos’ta Suriye rejim uçakları Hesekê’de sivillerin yaşadığı mahallelere ve asayiş güçlerine ait kontrol noktalarına hava saldırı gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda havan ve top atışlarıyla da şehir bombardıman altına alınmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda onlarca sivil yaralanmış ve şehit edilmiştir. Bu durum sivil halk içerisinde büyük bir korkuya sebep olmuş, halkın göçmen durumuna düşmesine neden olmuştur.

Daha önceki zamanlarda da asayiş güçlerimizle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ancak savaş uçakları devreye girmemişti.

YPG ve QSD güçlerinin, DAIŞ terörüne karşı elde etmiş olduğu büyük başarıları gölgelemek için, rejim güçleri savaş uçakları ve ağır silahlarla sivilleri bombalaması DAIŞ’e destek olmak anlamına geliyor. Yine Minbic hamlesinin başarılarını gölgelemek anlamına geliyor. Yani rejim, DAIŞ’in yenilgisini kendi yenilgisi olarak gördüğünü ifade etmiştir. Bu zamana kadar rejim, kirli planlarını hayata geçirmek için DAIŞ’in varlığından medet umuyordu. Rejim tarafından gerçekleştirilen bu uygulamalar kendisinin intiharı anlamına gelmektedir.

Rejimin iddia ettiği ‘Hesekê’de ateşkes sağlanmıştır’ sözleri büyük bir yalandır. Rejim, bu haberle kamuoyunun üzerinde oluşturduğu baskıyı aşmak istiyor. Şimdiye kadar şehrin bütün mahalleleri ağır silahlarla bombalanmış, rejim askerleri tarafından her türlü silah kullanılmıştır.

Halkımızın savunma gücü YPG olarak, gelişen bu vahşi saldırılara karşı yanıtsız kalmayacağız. Halkımızı korumak ve savunmak için gerçekleşen saldırılara karşı sert bir şekilde duracağız. Halkımızın dökülen her damla kanı bizim için hesap sorma sebebidir.”