Yarsan gerillalardan direnişi büyütme çağrısı

Gerilla saflarındaki Yarsan gençleri, Kuzey Kürdistan’daki direnişe sahip çıkma çağrısında bulunarak “Kuzey Kürdistan’ın özgürlüğü Doğu Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Sur Cizre’nin özgürlüğü Kırmanşah’ın özgürlüğüdür” dedi.

Gerilla saflarındaki Yarsan gençleri, Kuzey Kürdistan’daki direnişe sahip çıkma çağrısında bulunarak “Kuzey Kürdistan’ın özgürlüğü Doğu Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Sur Cizre’nin özgürlüğü Kırmanşah’ın özgürlüğüdür” dedi.

PKK’nin dört parça Kürdistan’da Kürt halkının özgürlüğü için mücadele yürütüyor. PKK ile birlikte Kürtler kendini örgütlüyor ve gelişen saldırılara karşı direniyor. PKK ile birlikte Kürtler kendi gelenek ve kültürlerini de koruyorlar. Kendi halk gerçekliğine sahip çıkan Kürt gençleri de yönünü Kürdistan dağlarına vererek gerilla saflarına katılıyorlar. Doğu Kürdistan’ın Kırmanşah bölgesinde yaşayan Yarsan toplumundaki gençler de gerillaya katılıyorlar. Sadece Doğu Kürdistan değil, dört parça için mücadele saflarında yerlerini alan gençler Yarsan toplumuna çağrı yaparak Kuzey Kürdistan’daki direnişe sahip çıkmalarını istediler. Yarsanlı HPG gerillaları ANF’ye konuştu.

‘DÖRT PARÇA KÜRDİSTAN’DA SAVAŞ VAR’

İran devletinin Doğu Kürdistan’ın Kırmanşah bölgesinde yaşayan Yarsan halkı üzerinde özel bir savaş politikası uyguladığını söyleyen HPG gerillası Çalak Tolhildan, “Ama Yarsan halkı bu politikalara karşı bir direniş içindedir. Kültürlerini koruyorlar. PKK’nin yaşam tarzı bizim kültürümüze de yakındır. Yarsan halkı kolay kolay başkalarının buyruğunu kabul etmez. Devlete bağlı değiller. Yarsanlar Doğu Kürdistan’daki tüm kültürlere de büyük saygı gösteriyorlar. Kendine kutsal gördüğü şeyler gibi başkalarının kutsal olarak gördüğü şeylere de saygı duyuyor” dedi.

Şimdi dört parça Kürdistan’da direniş olduğunu da söyleyen gerilla Tolhildan, Kuzey Kürdistan halkının Cizre, Amed, Sur’daki direnişlerini de selamladı.

“Halk kendini yönetmek istiyor. Kürt sorununa yaklaşımda İran ve Türk devleti ortak hareket ediyorlar. Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar. Halkı imha etmek istiyorlar. Fakat Kürt halkı Ortadoğu’da direniş sergiliyor. Şimdi dört parça Kürdistan’da savaş var. Kuzey Kürdistan halkı büyük bir direniş veriyor. Tabi bu direnişte şehitte veriyorlar. Düşman halkın iradesini kıramıyor. Gün geçtikçe iradeleri büyüyor” diyen Tolhildan, tam tersi gün geçtikçe Türklerin iradesinin kırıldığını belirtti. Tolhildan direnen Kürt halkına başarılar da iletti.

‘KUZEY KÜRDİSTAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ, DOĞU KÜRDİSTAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Yarsan halkının üç parçadan oluştuğunu söyleyen HPG gerillası Sımko Dalaho da şöyle konuştu: “Xalxani, Goran ve Sancavi’dir. İran devleti onlara baskı yapıyor. Fakat halkın direnişleri şimdiye kadar devam etti. Kültürlerini korudu. Yarsanların kutsal olarak gördüğü çok şey vardır. Zerdüşt kültüründen geldiği için doğaya büyük bir bağlılığı vardır. Tabii kendi kültürüne, geleneklerine sahip çıkmış. Günümüze kadar kendi özünü korumuş. Bugün bile toplum yöresel kıyafetlerini giyiyor.”

Yarsan halkının PKK’yi tanıdığını ve çok sevdiğini de vurgulayan Dalaho, “PKK’nin dört parça Kürdistan için mücadele etmesi sadece Yarsanlarda değil, tüm Doğu Kürdistan’da büyük bir etki yaratıyor. Benim ailem de yurtsever bir aileydi. Onun için PKK’yi çocukluktan beri tanıyorum. PKK’nin kültürü bize fazla uzak değil ve onun için çabuk kaynaşma yaşandı. Gerillaya geldikten sonra da fazla bir zorlanma yaşamadım. PKK dört parça Kürdistan için direniyor.

Bugün Kuzey Kürdistan halkı Türk devletinin katliamlarına karşı büyük bir direniş gösteriyor. Türk devleti Kuzey Kürdistan’da insanlık suçu işliyor. Yarsan halkına, Kırmanşah halkına, doğu Kürdistan’daki halkımıza çağrımdır, Kuzey Kürdistan’daki direnişe sahip çıkmalılar. Kuzey Kürdistan’daki direnişe destek vermeliler. Çünkü Kuzey Kürdistan’ın özgürlüğü doğu Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Sur Cizre’nin özgürlüğü Kırmanşah’ın özgürlüğüdür.”