GÖRÜNTÜLÜ

Yaşamını yitiren YRK gerillasının annesi: Gurur duyuyoruz

Rojhilat'ta yaşamını yitiren YRK gerillası Muradî için anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Anne Muradî, "Şehriyar yalnızca bizim değil, dört parça Kürdistan’ın şehididir; gurur duyuyoruz" dedi.

Rojhilat Kürdistan'da Hewreman Ruwar köyü bölgesinde, Çarşamba günü İran pastarları ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YRK gerillası Şehriyar Muradî’nin (Serhed Kosalan) ailesi bir anma etkinliği düzenledi. 

Anne Muradî, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Şehriyar yalnızca bizim değil, dört parça Kürdistan’ın şehididir. Şehriyar’ın şehadeti ile gurur duyuyoruz, hepimizi onurlandırdı. Buradan Şehriyar'ın arkadaşlarına selamımı gönderiyorum. İmralı zindanında direnen Başkan Apo’ya selam olsun. Yaşasın Başkan Apo, yaşasın dağ başlarında savaşan gerillalar! Selam olsun, dört parça Kürdistan’da savaşarak şehit düşenlerin ailelerine. Şehitler hepimizin ve onlar ölümsüzdür."

Yekîneyên Parastina Rojhilatê Kurdistan (YRK) Anakarargah Komutanlığı, 12 Ekim’de Hewreman bölgesinde yaşanan bir çatışmada 6 İran pastarının öldürüldüğünü ve bir gerillalarının yaşamını kaybettiğini açıklamıştı.