YBŞ komutanları Zirek ve Delil, kitlesel törenle toprağa verildi

Yaşamını yitiren YBŞ komutanları Zafer Zirek (Devrim Dilbirin) ve Ömer Dirim (Delil) için Şengal’de kitlesel tören düzenlendi. Komutanlar, "Şehîd namirin" sloganlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Şengal’de DAİŞ çetelerinin önceden döşediği mayının 8 Ekim'de patlaması sonucu yaşamını yitiren YBŞ komutanları Zafer Zirek (Devrim Dilbirin) ve Ömer Dirim (Delil), Şengal’de bugün düzenlenen kitlesel törenle toprağa verildi. 

Komutanlar, yüzlerce Şengal Dağı'nda HPG-YJA Star gerillası ve YBŞ-YJŞ savaşçısı ile Êzidî halkının katıldığı törenle toprağa verildi. Cenazeleri taşıyan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, HPG-YJA Star ile YBŞ-YJŞ bayraklarının bulunduğu araç Serdeşt’e ulaştığında, Êzidî halkı tarafından ‘Şehîd namirin’ sloganlarıyla karşılandı. 

Konvoy Şehit Berxwedan ve Şehit Dilgeş Şehitliği’ne ulaştığında, burada da Êzidî halkı tarafından zılgıtlar ve sloganlarla karşılandı. 

YBŞ komutanlarından Dijwar Feqir, törende şöyle konuştu: "Şehit Devrim, çocukluğunu Türklerin arasında geçirmiş olmasına rağmen, gerçek kültürü ve kimliğinden hiçbir zaman uzaklaşmamış ve özgür dağlarda yıllarca gerillacılık yapmıştır. Ferman sürecinde o da onlarca gerilla gibi Êzidî halkına yardım etmek için Şengal’e gelmekte ısrar etmiş ve en ön cephelerde Êzidxan topraklarını ve Êzidî halkını savunmuştur. Şehit Delil yıllarca doktorluk yapmış, arkadaşlarının tedavilerini yapmıştır. O da Êzidî halkı ve Kürt halkı üzerindeki baskıların arttığı bir süreçte doktorluğu bırakarak silahını almış ve Êzidxan topraklarına gelmiştir. Şehit Delil savaş mevzilerinde savaşçılıkla birlikte doktorluk çalışmalarını da devam ettirmiştir.” 

'APOCU FELSEFEYLE BÜYÜYORLAR'

Feqir, Şengal’de Apocu felsefe ile kendisini büyüten Êzidî genç kız ve erkekleri ile gerillaların olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi: "Şengal’de Öcalan’ın gerillaları vardır. Êzidxan’ın genç kız ve erkekleri vardır. Bu topraklar üzerine hesap yapanlar bu gerçeği çok iyi hesap etmelidir. Gerilla ve YBŞ güçleri bu tür kişi ve kesimlerin kirli politika ve planlarının gerçekleştirmesine izin vermeyecektir.” 

Konuşmalar ardından, YBŞ komutanlarının cenazeleri savaşçıların omuzlarında taşınarak toprağa verildi.