YPG üyesi Nebo ve asayiş üyesi Ebdo son yolculuğuna uğurlandı

Şehba’da 14 Ağustos’ta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Dilxaz Til Hemîs (Celal Nebo) ile Şêx Meqsûd mahallesindeki direnişte 17 Ağustos günü yaşamını yitiren asayiş üyesi Seîd Ebdo, Efrîn’de kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişi, Avirîn Hastanesi’nden cenazeleri aldıktan sonra Şehit Refîq Şehitliğ’ne doğru konvoy ile hareket etti.

Şehit Refîq Şehitliği’ne ulaşan cenazeler askeri tören ile karşılandı. Ardından da Şêrewa Şehit Aileleri Meclisi yönetimi üyesi Mehmûd Cefo bir konuşma yaptı.

Cefo, “Rojava halkının direnişi ve 15 Ağustos atılım ruhu ile halkımız kendini zulümden kurtarmış ve bu direniş dünyada yankı uyandırmıştır” dedi.

Efirn Kantonu Asayiş Güçleri yönetimi üyesi Hîlal Dêrik, son günlerde Baas rejimi tarafından gerçekleşen saldırılara dikkat çekti.

“Hiçbir gücün Rojava topraklarına müdahale etmesine izin vermeyeceğiz” diyen Dêrik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında da bulundu.

Konuşmalardan sonra Dilxwaz Til Hemîs (Celal Nebo) ve Seîd Ebdo’nun şahadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi ve cenazeler “Şehid namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.