YPS: En az 27 Saray çetesi öldürüldü

YPS, son dört gün içinde Saray çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde en az 27 çetenin öldürüldüğünü bildirdi.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, faşist Saray çetelerinin öz yönetim alanlarına yönelik saldırılarının yoğun bir biçimde top, tank, havan ve obüs atışları ile devam ettiğini belirtti. YPS, bu saldırılar karşısında Şırnak, Gever ve Nusaybin’de direniş birliklerinin çetelere ağır kayıplar verdirildiğini söyledi. YPS, son 4 günlük eylem ve çatışmalarda en az 27 çetenin öldürülürken, 6’sının da yaralandığını kaydetti. Yine 2 adet 60'lık havan roketine el  konulduğu vurgulandı.

YPS, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart günü sabah saat 5.11'te güçleriniz 3 çeteye suikast eylemi düzenleyip 3 çeteyi öldürmüştür. Öğlen saat 11.00-12.00 arası özel harekat çeteleri kapıları kırmaya çalışırken yapılan eylemde 1 özel harekat çetesi öldürüyor.

Aynı gün öğleden sonra saat 14.00'te özel harekat çetelerini taşıyan bir otobüs İpek yolu üzerinde etkili vuruluyor. Burada çetelerin ölü ve yaralıları hakkında net bilgi yok.

Koçer Mahallesinde suikast eylemi sonucu 1 özel harekat çetesi öldürülüyor.

Aynı gün saat 17.00'da çeteler mahallelere sızmak isterken direniş birliklerimiz bir sabotaj eylemi yapmıştır. Çetelerin buradaki kaybı net bilinmiyor.

Çeteler Gever'de hem askeri Taburlardan hem de Sinava karakolundan yine araziye yerleştirilen tanklarla yasağın ilan edildiği mahalleleri bombalıyor. Bu bombalama gece saat 21.00 ile 01.00 arasında sürekli olarak devam etmiştir.

15 Mart günü Şırnak merkez Ömer Köy mahallesinde saat 1.00'de çeteler mahallelere sızma yapmak istiyor. Direniş birliklerimiz burada çeteleri etkili bir biçimde vuruyor. Bu vuruşlarda 1 özel harekatçı öldürülüyor 1 de yaralanıyor.

 Aynı saatlerde 2 zırhı araçtan inen çeteler de evlere girip evleri yakıyor.

 Yine Yeni mahallede dünden itibaren çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda elde edilen bilgilere göre 2 özel harekat çetesi ve 1 uzman çavuş öldürülüyor.

Çakır suyun karakolundan çeteler Bahçelievler mahallesini yoğun bir şekilde tanklarla vuruyor.

16 Mart günü Şırnak Merkeze bağlı mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yapılan eylemlerde 2 çete öldürülüyor. Çatışmaların olduğu yere müdahale etmek isteyen Kobra tipi zırhlı bir aracın şöförü vurularak öldürülüyor.  

Mardin Nusaybin'de 15 Mart saat 10.00'da 1 özel harekat çetesi Kobra tipi zırhlı aracı brandalamak isterken vurularak öldürülmüştür. Aynı gün saat 10.30'da Çaxçax suyu üzerinde bir özel harekat çetesi suikast ediliyor. Yine ipek yolu yakınlarında 1 asker evin çatısında iken vurularak öldürülüyor.

Aynı gün saat 11.45'te İpekyolu yakınında yerleştirilen Akrep araç güçlerimizce suikast silahları ile vuruluyor. Bu araç yanıyor ve aracın silahı imha oluyor. Bu eylemde toplam 2 özel harekat çetesi öldürülüyor 2 özel harekat çetesi yaralanıyor.

Çaxçax suyu üzerinde konumlanmış olan 1 tank direniş birliklerimiz tarafından vurulmuştur. Bu tank yanıyor burada ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

15 Mart günü gece saat 8.30'da çeteler Esentepe Mahallesi’ne yöneliyor. Burada yoğun çatışmalar yaşanıyor. Aynı zamanda Sinava Karakolu’ndan, Tümen’den, Efeler Taburu’ndan ve Tayla sırtlarından çeteler tank, top, havan ve obüslerle mahalleleri bombalıyor.

Gece saat 2.00'de çeteler zırhlı araçlarla Göngür Mahallesi’ne yöneliyor. Bir araç geçerken bir sabotaj eylemi gerçekleştiriliyor. Çok sayı da çete ölürken sayı netleştirilemiyor. Buraya 7 ambulans gelip ölü ve yaralılarını kaldırıyor.

16 Mart günü Nusaybin de düşmanın yoğun bombardımanı devam ediyor. Koçer Mahallesi’nde çetelerin kullandığı iki noktaya eylem düzenleniyor. Burada net 3 çete ölürken 2 adet 60'lık havan roketine el konuluyor.

17 Mart saat 6.10'da Nusaybin'in Kocer Mahallesi’nde  İpek yolu yakınlarında  çeteler zırhlı araçlarından inip ilerlemek istiyor. Direniş birliklerimiz çeteler toplu haldeyken sabotaj eylemi düzenliyor. Burada en az 10 çete ölüyor.

16 Mart günü saat 10.30'da direniş birliklerimiz Şemzinan'a giden çarşı yolunda bir tankı imha ediyor. Yine öğleden sonra saat 14.30'da Şemzinan'a giden çarşı yolunda Kobra tipi zırhlı 1 aracı da vurarak imha ediyor. Bu her iki zırhlı araçta çok sayıda çete öldürülüyor ancak sayı netleştirilemiyor.

Bugün sabah saatlerinde düşman Satê aşiretinin yoğun olduğu Cumhuriyet Mahallesi’ne yoğun bir şekilde saldırıyor. Düşman tanklar ile bu mahalleye girip mahalleler arasındaki bağlantıyı koparmak istiyor ve oralarda yoğun bir çatışma yaşanıyor. Direniş birliklerimiz Cumhuriyet Mahallesi’nde zırhlı 1 araca sabotaj eylemi düzenliyor ve bu araç tümden imha oluyor. Burada düşmanın çok sayıda ölü ve yaralıları var fakat net sayı bilinmiyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde 1 evde iki sivil vatandaş mahsur kalıyor. Abdullah yaşar ve Burhan yaşar Adlı vatandaşların bulunduğu ev çeteler tarafından tanklarla vuruluyor. Dün gece saat 23.00'den itibaren bu vatandaşlardan haber alınamıyor.”