YPS: Van’da 20, Kızıltepe’de 5 polis öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, dün gece Van’da düzenlenen eylemde ez az 20 polisin öldürüldüğünü açıkladı. YPS, Kızıltepe’de ise 10 Ağustos günü 5 polisin öldürüldüğünü belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu, Van, Gever, Silopi, Kızıltepe ve Dersim/Mazgirt’te düzenlenen eylemlere ilişkin açıklamada bulundu.

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında dün gece Van’da düzenlenen eyleme ilişkin şu bilgiler verildi:

VAN’DA 20 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ, 20 POLİS YARALANDI

17 Ağustos akşam saat 23.10'da birimlerimiz Van merkezde bulunan 2 Nisan Polis Karakoluna eylem gerçekleştirildi. Operasyon merkezi olarak kullanılan bu merkezin çevresinde Emniyet müdürünün evi ve polislerin evleri de bulunuyor. Yine Karakolun çevresinde birçok AKP'linin de evi vardır. Bu eylemde çok sayıda polis ölürken birçok poliste yaralanmıştır. Çevreyi rast gele tarayan polisler bazı sivil insanları katletmiştir. Bu olay üzerimize atılmaya çalışılmakta. Eylemimiz operasyon merkezi olan polis noktasına yapılmıştır.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, eylemde 20 polis ölmüş 20 polis yaralanmıştır.

YPS’nin diğer eylemlere ilişkin geçtiği bilgiler ise şöyle:

GEVER

15 Ağustos akşam saat 21:00'de Gever'in Güngör Mahallesinde birimlerimiz tarafından zırhlı bir kobra araca yönelik sabotaj eylemi yapılmıştır. Bu araç imha olurken, Efeler taburu eylem yerini A-4 ve havanlar ile bombalandı. İmha edilen bu kobra araç hava alanına götürüldü. Çeteler ölü ve yaralılarını ambulanslar ile kaldırırken sayı netleştirilemedi.

SİLOPİ

15 Ağustos günü Silopi'den Gümrüğe doğru ilerleyen polis konvoyu YPS-JIN birimlerimizin sabotaj eylemi ile durdurulmuştur. Burada 1 kobra tipi zırhlı araç imha edilirken diğer araçlarda darbelenmiş, ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

KIZILTEPE

10 Ağustos günü saat 18:30'da birimlerimiz TOKİ'lerde geçmekte olan Polis otobüsüne yönelik bomba yüklü bir araç ile sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylem sonucunda net 5 Polis ölürken, 5 'i ağır 15 Polis ile 10 memur yaralanmıştır. 

DERSIM/MAZGIRT

Periye bağlı Kızılcık Tepesi civarında 15 Ağustos günü akşam saat 6'da daha önce operasyonlara katılan kontralara yönelik birimlerimiz 15 metre mesafeden ferdi silahlar eylem düzenledi. Kontraların karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalar sonucunda 1 kontra ağır yaralandı.

Bu kontralar bir arkadaşımızın şahadetine neden olmuştur.