Yüksekdağ: Newroz ruhunu her alanda yaşatacağız

Dergulê beldesinde düzenlenecek Newroz mitingine katılması devlet güçleri tarafından engellenen Yüksekdağ, “Newroz ruhunu her alanda yaşatacağız ve kazanacağız” mesajını verdi.



Şırnak’ın Dergulê (Kumçatı) beldesinde düzenlenecek olan Newroz mitingine katılmak için sabah saatlerinde Mardin’den yola çıkan  HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Besime Konca, Ali Atalan, Faysal Sarıyıldız ile birlikte geldiği Cizre çıkışında devlet güçleri tarafından “Valilik kararı” gerekçe gösterilerek engellendi. 
Engelleme üzerine burada bir açıklama yapan Yüksekdağ, Dergulê beldesinde düzenlencek Newroz mitingine katılmak üzere yola çıktılarını ancak devlet güçlerinin Şırnak Valisi'nin Şırnak’ta 'sokağa çıkma yasağı'nı bahane ederek aldığı karar ile Cizre çıkışında geçişlerinin engellendiğini söyledi. 

'BİZİ SİNDİREMEZLER'

Yüksekdağ, Newroz kutlamasının yapılacağı Dergulê beldesinin yasak bölgesinde bulunmadığını ve Şırnak kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta olduğunu  söyleyerek, engelin hukuksuz da olduğunu kaydetti.
Yüksekdağ, “Bizi bu engelleme ve baskılarla sindiremezler, biz yasak dinlemeyeceğiz ve Newroz ruhunu her alanda yaşatacağız ve kazanacağız” dedi. 
Açıklamanın ardından, HDP Cizre ilçe binasını ziyaret ederek burada halk ile buluşan Yüksekdağ, buradan Mardin’e geçmek üzere yola çıktı.