Özgürlük Yürüyüşü: Kendimize inanıyoruz, başaracağız

Qileban ilçesine ulaşan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'ne katılanlar, "Herkes sesini yükseltsin. Bu çözümü birlikte getirelim. Kendimize inanıyoruz, başaracağız" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü', 5'inci gününde iki koldan devam ediyor. Yürüyüşün bir kolu, Şirnex'in Qileban (Uludere) ilçesinde bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) önünde bir araya geldi. Uzun bir süre soğuk havaya rağmen halay çeken yürüyüşçüler, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "Tecride hayır, barış hemen şimdi" sloganları attı.

'HERKES DESTEK VERSİN, SESİNİ YÜKSELTSİN'

DEM Parti Colemêrg Milletvekili Öznur Bartın, Abdullah Öcalan'a dönük mutlak bir tecrit uygulandığına işaret ederek, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm istiyoruz. 1 Şubat'ta Wan ve Qers'te yürüyüşe başladık. Köy köy, mahalle mahalle dolaşıyoruz. Kürt halkı çözüm istiyor, 'Kürt halkı, önderim özgür olsun Kürt sorunu çözülsün' diyor. Demokrasi, özgürlük, birlik ve eşitlik isteyen herkes, yürüyüşe destek versin. Sesini yükseltsin. Bu çözümü birlikte getirelim. Kendimize inanıyoruz, başaracağız" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Qileban Belediyesi eşbaşkan adayları Feride Ender ve Ali Ürek de yürüyüşçüleri selamladı ve İmralı'daki tecridin kaldırılmasını istedi. DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün de "Bu kutlu yürüyüşü biz de kutluyoruz. Toplumsal sorunlarımızın ve Kürt sorununun diyalogla çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Buradaki etkinlik, "Tecride karşı omuz omuza" sloganlarıyla tamamlandı.

Yürüyüşçüler, daha sonra esnafla bir araya geldi. Yürüyüşçülerin sonraki durağı ise Şirnex merkeze bağlı Gundikê Mêlê (Balveren) beldesi.