Şengalliler işgale karşı yürüdü: Direnen gerillanın yanındayız

Türk devletinin işgal saldırılarına ve KDP’nin ihanetine karşı, “İşgal ve ihanete karşı direniş zamanı” sloganıyla kitlesel yürüyüş düzenleyen Şengal halkı, “Gerilla, Kurdistan ve Êzîdxan’ın koruyucu gücüdür” dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI YÜRÜYÜŞ

Şengal Özerk Yönetimi ve Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi TAJÊ öncülüğünde Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına ve Türk işgalinin önünü açan KDP’nin ihanetine karşı, “İşgal ve ihanete karşı direniş zamanı” sloganıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Serdeşt Tepesi’nden Şehîd Dilgeş-Şehîd Berxwedan Şehitliği’ne kadar düzenlenen yürüyüşe Şengal’deki tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri, gençler, kadınlar ve Êzidî toplumunun ileri gelenleri yürüyüşe katıldı. Kitle şehitliğe ulaştıktan sonra Şengal Özerk Yönetimi Sözcüsü Riham Hasan bir açıklama yaptı.

İşgalci Türk devletinin, KDP ve Irak devletiyle işbirliği içerisinde, 22 Haziran’dan bu yana Başûrê Kurdistan’a askeri sevkiyat yaparak gerilla alanlarını kuşatmaya çalıştığına dikkat çeken Riham Hasan, şöyle konuştu: “İşgalci Türk devleti, Osmanlı İmparatorluğu’nu canlandırma hayalleriyle Kurdistan, Irak ve Suriye’de genişlemeyi planlıyor. Bu hayalini KDP ve Irak’la işbirliği yaparak gerçekleştirmek istiyor ancak yıllardır HPG ve YJA-Star gerillalarının direnişiyle karşı karşıya kalıyor.”

TÜRK FAŞİZMİNE KARŞI ÇIKAN TEK GÜÇ ÖZGÜRLÜK GERİLLALARIDIR

Türk devletinin Irak’taki işgalini kalıcı hale getirmek istediğinin altını çizen Riham Hasan, “Türk işgaline ve faşizmine karşı tek güç özgürlük gerillalarıdır. Bu hayallerini gerçekleştirmek için gerillalara yasaklı silahlarla saldırıyor ve savaş suçları işliyor. Türk devleti gerilla direnişi karşısında başarısız oldu. Faşist Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretiyle Irak’ı da savaş suçlarına ve Kurdistan’ın işgaline ortak etmek istedi. Böylece Türk işgalini genişletmek ve kalıcı hale getirmek istiyor.”

‘KDP HİÇBİR ZAMAN KÜRT HALKI İLE YAN YANA OLMADI’

Riham Hasan, KDP’nin her zaman Kurdistan’ın özgürlüğü ve halkların mücadelesi önünde engel olduğunu belirtti. Riham Hasan, “KDP tarih boyunca ne mazlumlarla ne de Kürt halkıyla birlikte oldu. Her zaman Kurdistan’ın özgürlüğü ve halkların mücadelesi önünde engel oldu. KDP’nin Kürt halkı ve Êzidî toplumu nezdinde itibarı kalmamıştır. Her zaman işgalcilerle işbirliği yapmış ve onları kendi topraklarında yerleştirmiştir. 3 Ağustos 2014’te DAİŞ’e yolu açarak Şengal’i işgal etti ve fermanın sebebi oldu. Eğer bugün Şengal’de Êzidîlerin özerk yönetimi saldırıya uğruyorsa bunun sebebi yine KDP’dir. KDP her geçen gün daha büyük ihanetlere imza atmaktadır. Son olarak KDP, Türk ordusunun Başûrê Kurdistan’ı işgal etmesi ve Medya Savunma Alanları’nı kuşatması için 22 Haziran’da Türk ordusuna yol açtı. Bu kirli anlaşmalar Kurdistan Bölgesi hükümeti adına yapılıyor ancak ne Güney halkının ne de Irak halkının çıkarına değil.”

Fermanlar yaşayan topluluk olarak, Irak’tan Türk devletinin işgaline ve DAİŞ’in yeniden canlandırılmasına karşı önlem almasını istediklerini vurgulayan Riham Hasan, “Eğer Irak bu tarihi dönemde Türk devleti oyunlarına gelirse geri dönülemez bir yola girecektir. Türk devleti DAİŞ’in yaratıcısıdır, şimdi DAİŞ’i tekrar sahneye çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

GERİLLA KURDISTAN’IN VE ÊZIDXAN’IN KORUYUCUSUDUR’

Şengal halkının işgale karşı Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişini desteklediğini  vurgulayan Riham Hasan, “Özgürlük Gerillaları, KDP’nin işbirliği ile Türk devletinin işgaline karşı zorlu bir savaşla karşı karşıya. Biz diyoruz ki; gerilla Kurdistan ve Êzîdxan’ın koruyucusudur. Onlar bizi fermandan korudu ve şimdi de kendilerini bize siper ediyor. Biz Êzidî toplumu olarak sonuna kadar onların onurlu direnişinin yanındayız ve işgale karşı mücadelelerini selamlıyoruz. İşgale karşı direnişte şehit düşen tüm gerillaları unutmayacağız ve tüm gücümüzle işgal ve ihanete karşı mücadele edeceğiz” dedi.