Kadınlardan irade gaspına karşı ortak mücadele vurgusu

Wan Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden feminist kadınlar, irade gaspına karşı "ortak mücadele" vurgusu yaparak, "Colemêrg'e ses vermeden hiçbirimiz için mümkün değil" dedi.

İRADE GASPINA KARŞI MÜCADELE

Kurdistan kentlerindeki temaslarını sürdüren feminist kadınlar, bugün Wan Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Kadınları Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal'ın da aralarında olduğu kalabalık bir grup karşıladı.

Belediyenin toplantı salonunda yapılan buluşmada konuşan Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Çağlar Demirel, feministler ile Kürt Kadın Hareketi’nin erkek egemen zihniyetine karşı ortak bir mücadelede buluştuğunu söyledi. 

Ziyaretçilerden Özlem Şen, birçok kentte kadın eşbaşkanlarla bir araya geldiklerini ve kadın alanındaki çalışmalara dair bilgi aldıklarını ifade etti. Özlem Şen, kayyum gaspına karşı olduklarını göstermek istediklerini ve ortak mücadelenin inşasına dair ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.   

Eşbaşkan Neslihan Şedal, kadın kazanımlarını hedefleyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Kadın mücadelemiz özgürlükten ve eşitlikten yana sürecektir. Bugün burada bulunmamızın en temel sebebi bu mücadeleyi büyütmektir. Kentimiz 8 yıldır kayyum ile yönetiliyordu. Bu kayyumlar bütün kadın kazanımlarını yok etti. Belediye olarak kadın hakları ve kadın çalışmaları hakkında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz kadınlar olarak her yerde var olacağız" diye konuştu. 

‘COLEMÊRG’E SES VERMEDEN HİÇBİRİMİZ İÇİN ÖZGÜRLÜK MÜMKÜN DEĞİL’

Kadın hakları ve kazanımları üzerine yapılan geniş katılımlı toplantı sonrası ise açıklama yapıldı. Feminist kadınlardan Didar Gül, Colemêrg Belediyesi'ne el konulduğunu hatırlatarak, belediyenin meşru eşbaşkanının Viyan Tekçe olduğunu vurguladı.

Wan'da irade gaspı girişimine karşı ortaya konulan direnişi hatırlatan Didar Gül, "İstanbul’dan, bulunduğumuz şehirlerden bu direnişe destek verdik. Büyük bir mücadeleyle, onlarca gözaltı ve tutuklamaya rağmen halk iradesine sahip çıktı ve Wan Belediyesi geri alındı. İstanbul’dan Wan’a, Colemêrg’e ses vermeden hiçbirimiz için özgürlük mümkün değil" diye konuştu.  

Kadınlar daha sonra Artemêt (Edremit) ilçesinde bulunan Seyir Tepesi’ni ziyaret etti.