Yeşil Sol Parti aralıksız devam ediyor-YENİLENDİ

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları son hızla devam ediyor. Etkinliklerde AKP-MHP iktidarını kesinlikle devredeceklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmaları kapsamında Dersim’de büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, Yeşil Sol Parti Dersim Adayı Ayten Kordu, Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Parti bayraklarını asıldığı açılış alanında sık sık “Jin, jiyan azadî” sloganı atıldı. 

Açılışta konuşan Dersim EMEP İl Yöneticisi Mustafa Taşkale, “Hep birlikte kazanımlarımızı da kutlayacağız. Ülkemiz son yılların ve tarihinin en kritik seçimlerinden birine giriyor. Yaklaşık 20 yıldır halkımızı işsizliğe, yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum eden bir ceberut iktidarı tarihin çöplüğüne gömmek için tekrar bir aradayız, tekrar sandık başlarına gideceğiz, mücadelemizi yükselteceğiz” diye belirtti.

Yeşil Sol Parti Xarpet Milletvekili Adayı Nurşat Yeşil ise 15 Mayıs’a özgürlükten ve barıştan yana olan bütün kesimlerin büyük bir zafere uyanacağını söyledi.

Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu ise "Alana 'Jin, jiyan, azadî'nin gücüyle girdik. Bu, artık bir slogan değildir. ‘Jin, jiyan, azadî’ mücadeleyle ilmek ilmek örülmüş ve bugüne taşınmış, mücadelenin emeğiyle dolu, kadınların direnişiyle dolu, ete kemiğe bürünmüş bir yaşam biçimidir. Bu yüzden kadınlar olarak bu seçimde parlamentoda en yüksek temsiliyetimizi gerçekleştireceğimiz inanıyorum. Buradaki kadın arkadaşlarımla, buradaki yoldaşlarımla, halkımla, bileşenimizle, sosyalistlerle beraber yol yürüyeceğiz. Beraber başaracağız, hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklunde konuştu.

Konuşmaların ardından büro açılışı gerçekleştirildi. Açılış, çekilen halaylarla son buldu. 

HATAY 

Yeşil Sol Parti Hatay'da seçim çalışmalarına devam ediyor. Mahalle mahalle çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, bugün Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’nde halkı ziyaret etti. 

Ziyarete, Yeşil Sol Parti Hatay milletvekili adayları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyeleri katıldı. 

Harbiye'den sonra Karyer Mahallesi’ne geçen adaylar, ziyarette halkın sıcak ilgisi ile karşılaştı. Yeşil Sol Parti Hatay Milletvekili Adayı Kerem Nalbant, hükümetin depremde yanlış politikalarına değinerek, 14 Mayıs'ın hesaplaşma günü olacağını söyledi. 

AMED

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il yöneticileriyle birlikte Pîran ve Hênê ilçelerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi. Hênê’de esnaf ziyareti gerçekleştiren heyet, daha sonra Pîran ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. 

Hênê’de esnafa seçim beyannamesinin olduğu bildirileri dağıtan heyet, seçimlerde halkı oy kullanmaya çağırdı. Esnaf yaşadığı ekonomik krize tepki göstererek, bu seçimde değişimin olmasını istedi. Amed’te 12-0 yapacaklarını vurgulayan halk, AKP iktidarına tepki göstererek, “Bu sefer onu devireceğiz” diye belirtti. 

Pîran ilçesinde de seçim bürosu açılışı yapıldı. Çeşme Meydanı’na seçim bürosuna yürüyen heyet, burada halkla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Kadınlar zılgıtlarıyla alanda coşkuyu yükseltirken, Yeşil Sol Parti bayraklarıyla alana gelen çocuklar da zafer işaretleriyle renk kattı. 

‘15 MAYIS’TA GÜNEŞİ SELAMLAYACAĞIZ’

Açılış konuşmasını yapan HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “Çok zulüm gördük ama büyük zaferlerin meşalelerini yakmayı başardık. Türkiye halkları başta olmak üzere, özgürlüğün kapısını aralamak için mücadelemiz sürüyor. Kürdü inkar eden ve ayrıştıran zihniyete karşı Kürtlerin halkların birliği ve kadın birliği ile 14 Mayıs’ta gereken dersi vereceğiz. Yüzdük yüzdük sonuna geldik derede boğulmaya niyetimiz yok. 14 Mayıs hesap sorma günüdür. Seçim süresince girmediğimiz sokak çalmadığımız kapı ve sıkmadığımız el kalmadan halkımızı bu sürece davet edeceğiz. Seçim günü özgürlük halayını hep beraber çekeceğiz. 15 Mayıs’a güzel güneşimizi selamlayarak gireceğiz” dedi. 

Konuşmalar sırasında sık sık “Jin, jiyan, azadî” sloganı atıldı. 

Amed adayı Mehmet Kamaç, tüm saldırılara rağmen Kürtlerin baş eğmediğini söyledi. Kamaç şöyle devam etti: “Bu seçim Kürtler için tarihi bir seçim, kazanma seçimi olacak. Kürtler için demokrasi seçimleri olacak. 14 Mayıs gelecek sandığa gideceğiz ve irademizi ortaya koyacağız. Kayyumlar atıyorlar, siyasiler tutuklanıyor, tüm Kürt halkına, diline, kültürüne ağır bir tecrit uyguluyorlar. 15 Mayıs Kürtler için yeni bir gün olsun.” 

Sonrasında barış anneleri ve vekil adaylarının katılımıyla seçim bürosu açıldı. Büro açılışı sonrasında da kitle Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Açılış toplu foto çekimi ve “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla son buldu.

İSTANBUL 

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi, seçim çalışmaları kapsamında Şişli ilçesinin Okmeydanı semtinde bildiri dağıttı.

Bildiri dağıtımından önce esnaf ziyareti gerçekleştiren gençler, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti’yi desteklemeye çağırdı. Gençlere Barış Anneleri de destek verdi.

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi üyesi Ramazan Özdemir, 21 yıllık AKP iktidarını 14 Mayıs’ta göndereceklerini belirterek, 16 Nisan Pazar günü saat 20.30’da Sibel Yalçın Parkı’nda gerçekleştirecekleri etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

Gençlerin etkinliğine, milletvekilli adayları Sırrı Süreyya Önder, İlknur Birol, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu ile Koma Hevra müzik grubu katılacak.

ŞIRNEX

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex’in Cîzir (Cizre) ilçesine bağlı Nur Mahallesi’nde dördüncü seçim irtibat bürosu açılışını yaptı. Açılışa Yeşil Sol Parti il ve ilçe yöneticileri, HDP’li vekiller ve Yeşil Sol Parti adayları Newroz Uysal, Bedirhan Osal, Zeki İrmez ile çok sayıda kişi katıldı.

Sakarya Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde görev yapan Cizîr nüfusuna kayıtlı hemşire Dicle Naz’ın (27), cenazesinin bugün ilçede defnedilmesi nedeniyle büronun açılışı sessiz bir şekilde gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra kısa bir konuşma yapan Uysal, kadın katliamlarına dikkat çekerek, “Büromuzun açılışını şölen havasında yapmayı planlıyorduk. Ancak dün Cizîrli bir hemşire, Sakarya’da katledildi. Biz artık kadın katliamlarını kabul etmiyoruz. Katledilen tüm kadınlarımız için mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.