HPG: 1 mobesse imha edildi

Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk ordusuna ait mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Xakurkê bölgesi;

8 Mayıs saat 11:30’da Girê Şehîd Axîn’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemden sonra Kolît alanı patlayıcı yüklü bir dron ile bombalandı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

9 Mayıs saat 08:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mobesse kamerası imha edildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

5, 6, 7, 8 ve 9 Mayıs’ta Garê bölgesinin Dêreşê, Girê Zengil, Meyrokê, Girê Reşît, Heftebax alanı 11 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Bêşîlî, Bazê, Dergelê, Serê Metîna Direniş Alanı 9 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 5 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Lolan, Kolît alanı 7 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 2 kez, Qendîl bölgesinin Silê, Kozîne ve Zergelê alanları 5 kez olmak üzere toplam; 39 kez savaş uçakları ile bombalandı.

6, 8 ve 10 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Şêlazê, Golka, Dergelê ve Qesrokê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”