Ağrı adayları halkla buluştu

HDP Ağrı Belediye eşbaşkan adayları mahallelilerle şölende bir araya geldi. Ağrılılara seslenen Abdurrahman Doğar, "Büyük bir zafer kazanacağımıza inanıyorum. Çünkü biz Melayê Cizîrî ve Ehmedê Xanî’nin evlatlarıyız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Belediyesi Eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, Yüzüncü Yıl mahallesinde düzenlenen halk şölenine katıldı. Şölene HDP’li vekiller Berdan Öztürk ve Dilan Dirayet Taşdemir’in yanı sıra çok sayıda kişi yer aldı.

“Agirî ya me ye” sloganının atıldığı şölende halka seslenen Abdurrahman Doğar, Ağrı’nın tarihinde hep zafer olduğunu dile getirdi. Doğar, “Bu dönemde de büyük bir zafer kazanacağımıza inanıyorum. Çünkü biz Melayê Cizîrî ve Ehmedê Xanî’nin evlatlarıyız” dedi.

Kendilerine yönelik yapılan haksızlığın sonu olmadığını, mazlumların mücadelesinin zaferle sonuçlanacağını söyleyen Doğar, 15 milyon insana terörist diyorlar. Böyle bir Cumhurbaşkanı’nın yönettiği ülkede seçim çalışması yapıyoruz. İnanıyorum ki onlara 31 Mart’ta en büyük tokadı atacaksınız” diye konuştu. AKP’lilerin derdinin hizmet olmadığını, dertlerinin cebinizdeki parayı almak olduğunu aktaran Doğar, “Benim belediye deneyimim var. Bir şehrin sorunlarının nasıl çözüleceğini çok iyi biliyorum” diye konuştu.

Dilan Dirayet Taşdemir ise Ağrı’nın AKP adayı Savcı Sayanı işaret ederek, “Kendisi her yerde ‘ben sizin evladınızım’ diyor. Sizin evladınız aylardır açlık grevinde olan Leyla Güven’dir. Sizin evlatlarınız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’tır. Abdurrahman Doğar ve Yeliz Karaaslan’dır” dedi.

Taşdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Bize oy verin çocuklarınızı cezaevlerinden çıkaracağım’ diyor. Hem yalan atıyorsun hem de bu halkın umuduyla oynuyorsun. Biz seni de tanıyoruz, siyasetini de biliyoruz. Cezaevlerine atılan arkadaşlarımızın suçlu olmadığını kendileri de biliyorlar.”

Şölen, halay çekilerek devam etti.