AKP Kuran kurslarını istismar alanına çevirdi

Mele Muhammet Çiçek, AKP iktidarının Kuran kurslarını istismar ederek, çocuklara kendi siyasetini empoze ettiğini söyledi.

Son dönemlerde Kürdistan’da Kuran kurslarının yoğunluğu dikkat çekiyor. Eski İmam (Mele) Muhammet Çiçek, bunun nedeninin din istismarı olduğunu belirtti.

Pirsuslu Mele Muhammet Çiçek, Kuran kurslarının adalet, hakikak ve eşit bir yaşamı ile yaradanı, yine onun kelamıyla anlatmak için olması gerektiğini hatırlatarak, "Lakin AKP döneminde açılan Kuran kurslarının pusulası bu değil. AKP iktidarı, bu kurslarda din adı altında bireyleri kendine bağlıyor, kandırıyor ve siyasetini yürütüyor. Son dönemlerde görmeye, duymaya başladık ki; siyaset dışında farklı durumlar da yaşanıyor bu çatılar altında’’ dedi.

RADİKAL MÜNAFIKLAR

İslam dinine göre; insanları üç ana sütunda kategorize etmenin mümkün olduğunu ifade eden Mele Muhammet, şöyle izah etti:

* Biri odur ki; müslim derler. Dilinde, eyleminde ve karakterinde bilinçli olarak zerre kadar zarar vermezler. İnançlıdırlar ve zarar/ziyandan sakınırlar.

* İkincisi de kâfirdir; Kuran-ı Kerimi inkar edenler ve dini kendi çıkarları, menfaatleri için kullanıp yaradanın kuluna eziyet edenlerdir.

* Son olarak da yaradan ve Kuran-ı Kerim ile insanları kandırıp kendi çıkarları doğrultusunda egemenlik ve hükümdarlıklarını hayata geçirenler. Yani münafık olanlardır. O konuşup da yalan söyleyenler, o vaat edip de sonrasında tersini yapanlar, o emanete ihanet edenler, münafıklığın en radikalidirler.

KÜRT DÜŞMANLIĞIYLA GÖREVLİLER

Devletin Kürdistan’da açtığı dini kurumların ve bu kurumlarda çalışan personellerin, Kürt halkını asimilasyonla yok etmeye çalıştıklarını dile getiren Çiçek, "Din bahanesiyle buraya çullanmaları, Kürt halkına islamiyeti anlatmak için değildir. Kendi politikalarına bağlamak için geliyorlar. Kendi ideolojilerini bizlere bulaştırıp, bununla da bizleri asimile edip, yok etmeye çalışıyorlar. Bir çeşit devlet misyonerliği ve onun kurumları’’ diye konuştu.

CİNSEL İSTİSMAR DA BİR PARÇASI

Ayrıca son dönemlerde bu kurslarda taciz, tecavüz ve çocuk istismarı da duyduklarını söyleyen Çiçek, "Kürdistan’da sayılarının çoğunlukta olması da tamamen bu amaçları güdüyor ve Kürt halkına karşı yapılan bir politik oyun, projedir’’ dedi.