AKP tutuştu; vali ve askerler de oy için geziyor

Vali Murat Zorluoğlu, Türk komutanlarla Erçek ilçesinde Erdoğan'a oy istedi.

AKP-MHP rejimi, 24 Haziran'daki baskın seçimleri kaybetme korkusuyla tüm imkanları hukuksuz biçimde kullanarak halktan oy istiyor.

Şırnak Valisi'nden sonra Van Valisi de AKP'ye oy istemek için sahaya çıktı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Murat Zorluoğlu, beraberindeki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez ile birlikte İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

DBP'Yİ HEDEF ALDI, ERDOĞAN'I ÖVDÜ

Zorluoğlu, konuşmasına DBP'li belediye yönetimini hedef alarak başladı.

Bir yandan DBP'li belediyenin yaptığı çalışmaları kötüleyen Zorluoğlu, diğer yandan hükûmetin icraatlarını övdü. Van'a yaptıkları tüm 'hizmetlerin' hükûmet ve Erdoğan tarafından sağlanan imkanlarla yapıldığını söyleyen Zorluoğlu, Erdoğan'ın Van'a özel destekler sağladığını ileri sürdü.

Zorluoğlu, 24 Haziran'daki baskın seçimlere de değinerek, şu ifadeleri kullandı: “Yaptığımız hizmetler için biz aracıyız. İşin esas sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır, değerli hükûmetimizdir. Bu bakımdan da bunu da hafızamızda tutmalıyız. Türkiye bir dönüm noktası yaşayacak. Haziran 24 Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Allah’ın izniyle ülkemiz bu dönüm noktasını da sorunsuz bir şekilde aşarsa artık hem bölgesinde hem de küresel anlamda büyük bir güç olma yolunda önünde hiçbir engel kalmamış olacak. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Allah’ın izniyle yakın zamanda dünyanın o büyük güçlerinden biri haline gelecek ve Türkiye’nin fikri sorulmadan, kararı alınmadan bu bölgede adım atılamayacak."