Amed'de gözaltına alınan eylemciler sahiplenildi

HDP MYK Üyesi Zübeyde Zümrüt, açlık grevindekilerin saldırılarak gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Zümrüt, "Çözüm isteyen Öcalan'la masaya oturur" dedi.

HDP Amed İl Örgütü, tecride karşı ve Leyla Güven'e destek için açlık grevine girenlerin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. İl binası önünde yapılan eyleme, HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı. İl binasının etrafı zırhlı araçlar ve TOMA'lar eşliğinde yüzlerce polis tarafından ablukaya alınması dikkat çekti. 

'ÇÖZÜM İSTİYORSANIZ ÖCALAN'LA MASAYA OTURMALISINIZ'

HDP MYK Üyesi Zübeyde Zümrüt, açlık grevine girenlerin darp edilerek, sürüklenerek gözaltına alındığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Pervasızca bir saldırıdır. Hiçbir ülkede bu saldırılar yapılmıyor ama Türkiye’de bunlar yapılıyor. Türkiye insan haklarına saldırı yapıyor. Şiddet uygulanması utanç vericidir. Bunu kabul etmiyoruz."

AKP’nin politikalarının, toplumsal şiddet içerikli olduğunu kaydeden Zümrüt, Güven’in taleplerinin bireysel talepler olmadığını belirterek, “Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Sayın Güven bedenini ölüme yatırdı. Güven’in talepleri bizlerin de talepleridir. Bu talepler bir an önce karşılanmalıdır” diye konuştu. Güven’in taleplerine yetkililerin kulaklarını tıkadığını dile getiren Zümrüt, Türkiye’nin bir an önce tecridi kaldırıp Kürt sorununun çözümü için Öcalan ile masaya oturması gerektiğini söyledi.

DBP Amed İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek ise dün polis baskınıyla gözaltına alınan 35 partiliye ilişkin polisler tarafından tutulan tutanağın alınması için emniyete çağrılan HDP yöneticileri Ramazan Kaval ve Mustafa Akengin’in gözaltına alındığını söyledi.

GÖZALTINDAKİLER

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında olanların isimleri ise şöyle: “Sertip Yetiş, Murat Kılıç, Hasan Oyan, Mehdiye Kartal, Savaş Babür, Tevfik Kaçar, Mehmet Yaman, Sakine Karadeniz, Latif Eminoğlu, Nazım Öcal, Mehmet Şirin Karakaş, M. Şirin Daşlık, Gıyasettin Duman, Mensur Ekdemir, Ahmet Balcı, Kenan Kaydul, Veli Mutlu, Fatih Kağan Arslan, Fesih Balbey, Kemal Baran, Salih Peksoy, Medeni Hazar, Mehmet Ateş, Hayri Etyemez, Mehmet Ali Altunkaynak, Hüsnü Aslan, Fahri Kaplama, Sabahattin Kurt, Faruk Altun, Mehmet Taş, Şahin Kabaiş, Alişan Binen, Mehmet Abidin Kahraman, Ali Yılmaz ve Nurettin Bakan.”