'Avesta, direnişimizin adı olacak, Efrin zafere kadar direnecek'

YPG Genel Komutanlığı, işgalci güçlere karşı fedai eylem yapan YPJ savaşçısı Avesta Xabur’un, işgal saldırılarına karşı direnişin adı olacağını belirtti.

Avesta Xabur’un şehadetine ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, ‘’Efrin zafere kadar direnecek. Avesta Xabur bu direnişin adı olacak’’ dedi.

Efrin’in direniş meşalesini Kobane’den aldığını belirten ve bugün ‘kahraman şehitlerin’ kanıyla aydınlandığını belirten YPG, ‘Şehitlerin kanıyla işgalci ve teröristlere karşı kahramanlık destanları yazılıyor. Bugün bir kez daha birçok kahraman Efrin topraklarında fedakarlıklarıyla özgürlük semalarına gidiyor. İkinci haftasına giren Çağın Direnişi’nde Türk ordusu ve çetelerine karşı fedakarca direniş yürütülüyor’’ dedi.

YPG açıklamasında, Avesta Xabur için şu değerlendirmeler yapıldı:

AVESTA XABUR DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ

YPJ savaşçısı ve Anti Terör Birlikleri (YAT) üyesi Kahraman Şehit Avesta Xabur, cesaret sahibiydi ve görevlerini yerine getirirken bir gün bile geri adım atmadı. Bedenini Erdoğan’ın ordusu ve teröristleri Efrin’e girmesin diye kutsal bir köprü yaptı.

Kahraman savaşçı Avesta Xabur, Çağın Direnişi’nde yeni bir aşama başlattı. Bazı devletlerin kirli komploları sonucu halkımıza bu kirli savaş dayatılmıştır. Bugün Aveta Xabur’un şehadetiyle direnişte yeni bir aşamaya girdik, bu da fedai ruhla düşmanın ve teröristlerinin saldırılarına karşı zaferdir.

Yoldaşımız Avesta Xabur, işgalci ve saldırganlara karşı direnişimizi ve mücadelemizi güçlendirmemiz için bize bir mesajdır. Özgür yaşam için fedai olduğumuzu dünyaya ispatlamamız için bir mesajdır.

KUZEY SURİYE HALKI ÖZ GÜCÜYLE SAVAŞTI

Kuzey Suriye halkımız özgürce yaşamak, kendi yönetimini sağlamak, kimsenin kölesi olmamak, siyasi pazarlık konusu olmamak için şimdi savaşıyor. Öz gücüyle halk hareketlerine ve halkların baharına yol açtı. Meşru savunmayı esas alarak, Ortadoğu’daki en büyük orduya ve ülkeye saldıran teröristlere karşı direnerek onları yenilgiye uğratan başlıca güç oldu.

İLERLEYEMİYORLAR

Direnişçi gücümüz, fedai yoldaşımız Avesta Xabur, Türk ordusu ve Kuzey Suriye’de topladığı El Kaide teröristlerinin Efrin halkımıza saldırılarını püskürttü. Savaş kurallarına ve ahlaka aykırı ağır silahlarına rağmen ilerleyememektedirler.

Kanser gibi Suriye’ye dağılan faşist ordu ve çeteleri, tarihi Kobane direnişi gibi bir direnişle karşılaşacak.

ZAFERE KADAR DİRENİŞ

Topraklarını şehit Avesta Xabur gibi şehitlerimizin kanıyla sulayan Efrin, zafere kadar direnecek. Direnmekte kararlıyız ve her yerde ağır darbeler vurarak onları yeneceğiz. Osmanlı saltanatı nasıl düştüyse, hasta ve çılgın Erdoğan da Efrin direnişiyle düşecek.

HER SAVAŞÇIMIZ FEDAİ OLACAK

YPG Genel Komutanlığı olarak Fedai Avesta Xabur’un sembol olacağını ve düşmanın üzerine gidişimizde yolumuzu aydınlatacak ışık olacağına söz veriyoruz. Her savaşçımız halkı ve toprağı için fedai olacak. Sonuna dek Erdoğan’ın ordusu ve çetelerinin yenilgisi için fedai ruhla hareket edeceğiz. Zafer müjdesini halkımıza sunacağız.”