Doğu ve Güney Kürdistanlı gençler Çağın Direnişi’ne katıldı

Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik işgal saldırısı karşısında seferberliğe geçen Doğu ve Güney Kürdistanlı gençler, yaptıkları açıklamayla direniş mevzilerinde yer alacaklarını duyurdu.

Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik işgal saldırısı karşısında seferberliğe geçen Kürdistan gençleri, direniş mevzilerinde yer almak için Efrin’e akıyor. Yaptıkları açıklamayla ‘Çağır Direnişine’ katıldıklarını duyuran Güney ve Doğu Kürdistanlı gençler, Efrin’e yönelik işgal girişiminin tüm Kürdistan’a yönelik olduğunu belirtti.

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrin’e yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı devam eden Çağın Direnişi’ne halkların desteği sürüyor. Rojava’da yaşayan Güney ve Doğu Kürdistanlı gençler de yayımladıkları açıklama ile Çağın Direnişi’nde yer alacaklarını duyurdu.

Açıklama şu şekilde:

“Efrin halkı ağır saldırılara karşı direniyor ve tarihteki şehitleri gibi topraklarını savunuyor. Önder Apo’nun fikir ve felsefesi çerçevesinde direniş devam ediyor. Türk devleti ve bağlı terör grupları Efrin’e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılar sadece Kürdistan’ın bir bölümüne yönelik değil, Kürdistan’ın dört parçasına yöneliktir. DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarında dört parça Kürdistan’dan buraya akan gençler, topraklarını bir karışını bile terör gruplarına vermedi.

Biz de Güney ve Doğu Kürdistan’da yaşayan gençler olarak Efrin’e gidiyoruz. Faşist Türk devleti Kürdistan’a yönelen her kolun kırılacağını iyi bilsin. Biz Qazi Muhammed, Kak Fuat, Hewrê Aram ve bütün Kürdistan şehitlerinin takipçileri olarak, Kürdistan’ın herhangi bir yerinde yeni Halepçelere izin vermeyeceğimizi duyuruyoruz. Bunun için de canımızı Kürdistan halkına feda etmeye hazırız.

Buradan bütün Kürdistan gençliğine toprak ve şerefine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kürdistan gençliği Kobanê için her ne yaptıysa Efrin için de aynısını yapmalı. Artık herkes Kürdistan’da kölelik döneminin kalmadığını görmeli.

Şehitlere, Önder Apo’ya ve Kürt halkına, Kürdistan’a uzanan her kolu kesme sözü veriyoruz.”

Çağın Direnişi’ne katılmak üzere Güney Kürdistan’dan gelen Destina Başuri isimli genç, Kürdistanlı gençlere direnişe katılma çağrısında bulunarak, “Kürt gençleri olarak işgal saldırılarına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Direnişe Doğu Kürdistan’dan katılan Brusk Wesêr isimli genç ise, Kobanê’de DAİŞ terörünü yendikleri gibi Efrin’de de zafere ulaşacaklarını söyledi.