DTK: Depreme karşı kenetlenelim

DTK, "Doğu ve Güney Kürdistan’da yaşanan depremzede halkımızla dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Başur ve Rojhilat sınırında meydana gelen yıkıcı depreme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, savaşın yarattığı yıkım ve katliamların yanında doğal afetler sonucu yeni yıkım ve acılar eklendiğine dikkat çekilerek, "İçinden geçtiğimiz süreç her an itibarı ile katliamların,baskı, zulmün ve acıların yaşandığı bir sürece dönüşmüş durumdadır. Genelde Ortadoğu'da, özelde Güney ve Rojava Kürdistan'ında yaşanan hegemonya savaşına karşı halkların verdiği kendi kaderini tayin etme mücadelesi, tüm dünya'da tanınır ve kabul görünür bir döneme girmiştir" denildi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

"Halkların ortak mücadelesi ile elde edilen kazanımların tasfiye edilmesi çabalarının da boşa çıkarıldığı bu dönemde, doğal afet yıkımlarının da yaşanması derin bir üzüntü yaşatmaktadır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Doğu ve Güney Kürdistan’da yaşanan 7.3 şiddetindeki depremin ardından yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda insanımız yaralanmış ve birçok yerleşim alanın yıkılması bizlerde derin üzüntü yaratmıştır. Bunca acı ve yıkımın yanında depremin yarattığı bu yıkım ve acı kayıplar bizleri daha çok kenetlenmeye ve birlikte mücadele etmeye kanalize etmelidir.

Demokratik Toplum Kongresi olarak; yaşanan bu acı yıkım karşısında, İran, Irak ve Kürdistan halklarıyla Kobanê ruhu ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtir, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Yaşanan bu acı karşısında başta Kürdistan halkları olmak üzere, herkesi Doğu ve Güney Kürdistan’da yaşanan depremzede halkımızla dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz."