Gerilla Direnişi işgalcilere geçit vermiyor

HPG ve YJA Star gerillaları, sergiledikleri direnişle işgalci Türk ordusuna geçit vermiyor. HPG gerillaları, ne olursa olsun işgalcilere karşı direnişten taviz vermeyeceklerini belirtti.

Metina direnişinde yer alan YJA Star gerillaları devam eden savaşı ANF’ye değerlendirdi. 


Metina’da, Tepe Orte ve Çarçel bölgesinde yoldaşlarının büyük bir direniş sergilediğini söyleyen YJA Star Gerillası Xunda Kobane, “YJA star ve HPG güçleri olarak düşmana karşı büyük bir savaş sürdürüyoruz.  İşgalci Türk devleti elindeki savaş tekniklerine rağmen karşımızda başarı elde edemiyor. Gerilla güçleri olarak işgalcilere büyük darbeler vurmaktayız. Direnişimizi en üst seviyeye taşıyacağız. Direnişimizin ilham kaynağı da Önder Apo ve özgürlük uğruna şehit düşen yoldaşlarımızdır.  Türk devleti Kurdistan topraklarında işgal ettiği her yerde karşısında gerilla güçlerini bulacaktır.

Kurdistan topraklarını savunmak sadece gerillanın değil, tüm Kürt halkının da görevidir. Çünkü bu süreç vicdani bir süreçtir bu da herkes için geçerlidir. Ve herkesin mücadelede rolünü oynaması lazım. Kurdistan halkı bunu bilmesi lazım ki, gerilla güçleri Kürt halkının özgürlüğünü zafere ulaştırmak için direniş sergiliyor. Bunun için halkımız devrimci halk savaşı ruhuyla direniş alanlarında kendini göstermesi lazım. Gerilla ve halk birlikte mücadele yürütürse işgalci Türk devleti yenilecektir. Biz YJA Star gerillaları olarak sonuna kadar halkımızın özgürlüğü için direneceğiz ve halkımızın özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.


YJA Star gerilla Slav Fırat ise Metina’daki direnişi şöyle dile getirdi: “Profesyonel gerilla taktikleriyle düşmana vuruyoruz. Darbeleme taktikleriyle YJA Star ve HPG gerillaları olarak işgalcileri Metina direniş alanlarında boğacağız. Önder Apo’dan aldığımız cesaret ve irade gücümüzle Türk işgalci devletinin başlattığı operasyonu kıracağımıza inanıyoruz. Zaten bilindiği gibi Metina direniş alanlarında işgalciler yoğun bir biçimde saldırmaktadır. Buna karşı da yoldaşlarımız büyük bir irade  gücüyle düşmana büyük darbeler vurmaktadır. Ne olursa olsun biz işgalcilere karşı direnişimizden taviz vermeyeceğiz. İşgalciler Metina direnişi karşısında kırılacaktır. Kurdistan topraklarına işgalcilerin ayak basmasına izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar direnip zafere ulaşacağız.”