Gerillalar: Önder Apo hep bizimledir

Uluslararası Komplo’yu yapanların amaçladıklarının aksine Kürt Halk Önderi’nin paradigmasının bütün dünyaya yayıldığını belirten gerillalar, “Önderlik; ruhu, fikri ve ideolojisiyle hep bizimledir” dedi.

YJA Star gerillası Berfîn Kobanê, kadın gerillalar olarak Önderliğin felsefe ve ideolojisini yaşadıklarını belirterek, komployu tamamen boşa çıkarıp tecridi de kıracaklarını söyledi.

Gerillalar, yıl dönümü yaklaşan Uluslararası Komplo ve devam eden tecritle ilgili ANF’ye konuştu.

HPG gerillası Dijwar Cizîr, 15 Şubat’ın Kurdistan halkı için kara bir gün olduğunu esas alarak mücadele ettiklerini söyledi. Egemen güçlerin Kürt Halk Önderi’ni dört duvar arasında tutarak fikirlerinin yayılmasını engellemek istediğini kaydeden Dijwar Cizîr, “Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak Önder Apo fiziki olarak bizimle olmayabilir fakat ruhu, fikri ve ideolojisi her daim bizimledir. Apocu ruhla Metîna, Avaşîn, Zap, Heftanîn, Xakurkê alanlarımızda savaşıyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü de sağlayacağız” dedi.

FİKİRLERİ DÜNYAYA YAYILDI

Gerilla Serdem Amanos da Önderlik paradigmasının bütün halklar ve insanlık için de geçerli olduğunu belirterek, “Önderlik fiziki olarak rehin düşürülmüş olabilir fakat fikirleri bugün tüm dünyaya yayılmıştır. Önder Apo, tüm ezilenlerin önderliğidir. Zaten bu duruşundan dolayı uluslararası güçlerin hedefi oldu. Bütün çabamız, 25. yılına giren bu komployu tamamen boşa çıkarmaktır. Bu da Önderliğin esaretine son vermekle olur. Gerillanın mücadelesi, bunun uzak olmadığını gösteriyor’’ şeklinde konuştu.

MÜCADELEYİ BÜYÜTÜP TECRİDİ KIRACAĞIZ

YJA Star gerillası Berfîn Kobanê ise şunları söyledi: “Bir kadın gerilla olarak diyorum ki; tek bir kadın gerilla kalıncaya dek ve Kürt halkı oldukça Önder Apo’nun fikri ve felsefesi hep var olacak ve yaşayacaktır. Üç yıldır Önder Apo’dan hiçbir şekilde haber alınamıyor, istedikleri Önderliğin sesinin bize ulaşmasını engellemektir. Egemen ve hegemon devletler şu gerçeği halen anlamamış; biz gerilla güçleri ve kadın gerillalar olarak Önderliğin felsefe ve ideolojisini yaşıyoruz. Biz iddialıyız; bu komployu mücadelemizle ve çabalarımızla yok edeceğiz. Mücadelemizi büyüteceğiz ve bu tecridi kıracağız.”