Güney Kürdistan ve Irak'ta deprem -YENİLENDİ

Irak’ın başkenti Bağdat merkezli meydana gelen ve Güney Kürdistan başta olmak üzere 4 parça Kürdistan’da hissedilen 7.2 şiddetindeki depremde Şarezûr'da bir kişi yaşamını yitirdi, Derbendixan'da ise 50 kişinin hastanelere kaldırıldı.

Merkez üssü Bağdat olan ve 7.2 şiddetindeki deprem can kaybı ve yıkıma neden oldu.

Süleymaniye'nin Şarezûr ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, Derbendixan ilçesinde bir evin yıkıldığı ve evin enkazının altında bir ailenin olduğu bildirildi. Ayrıca Derbendixan'da resmi olmayan rakamlara göre, 50 kişinin hastanelere kaldırıldı.

Diyana'nın Xaneqîn ilçesinde ise yaralıların olduğu ancak sayının netleştirilmediği aktarıldı. Halepçe merkez ile Xurmal ilçesinde de yaralıların olduğu bildirilirken, sayı hakkında net bilgiye ulaşılmadı.

Duhok, Kerkük ve Hewlêr'de herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi. Süleymaniye merkezde ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şengal ve Mahmur'da da hissedilen depremde söz konusu merkezlerde can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.

Deprem Güney Kürdistan'ın Süleymaniye ve ilçeleri, Halepçe, Kerkük ve ilçeleri, Duhok ve ilçeleri, Hewlêr ve ilçelerinde hissedildi.

Rojhilat'ın Kirmanşan, Sinê ve Urmiye vilayetlerine bağlı birçok merkezi ile Rojava'nın Cizîrê Kantonu'na bağlı birçok merkezde hissedildi.

Öte yandan depremin Kuzey Kürdistan'ın Şırnak, Mardin, Batman, Malatya, Amed, Wan ve birçok kentinden de hissedildiği bildirildi.