Güney Parlamentosu: Efrîn'e saldırılar işgal girişimidir

Güney Kürdistan Parlamentosu, Efrîn'e saldırıları 'işgal girişimi' olarak kabul ederken, saldırıların ulusal birliği zorunlu kıldığına dikkat çekti. Parlamento, uluslararası çevrelere de çağrı yaptı.

Güney Kürdistan Parlamentosu'nun Efrîn oturumunda, saldırılar 'işgal girişimi' olarak kabul edildi. Oturumdan sonra yapılan açıklamada, Güney Kürdistan halkının işgal girişimi karşısında tavrının net olduğu belirtilerek, Güney halkı ve hükûmetinin yapması gerekenler şu şekilde sıralandı:

NELER YAPILMALI?

"Rojava ve özellikle de Efrîn’e ulaştırılacak insani yardım ve sağlık malzemeleri için Rojava ile Kürdistan Bölgesi arasındaki sınırlar açık tutulmalı. Rojavalı güç ve siyasi taraflar, karşı karşıya kalınan tehlikeleri göz önünde bulundurarak, çelişkilerini bir tarafa bırakmalı, diyalog ve birbirini kabul etme yolunu denemeli, ulusal birliği sağlama ve kazanımlarını korumaya dönük adımlar atmalı. Bu durumda, ortak ulusal sorumlulukların yerine getirilmesi için Kürdistan Ulusal Birlik Kongresi’nin toplanmasını zorunlu görüyoruz. Kürdistan halkının yüksek çıkarlarının tüm ideolojik, parti ve siyasi çıkarların üstünde tutulması gerekiyor.”

Goran Hareketi, Türk güçlerinin Güney Kürdistan’dan çıkarılması, Güney Kürdistan ile Rojava arasındaki başta Semalka Sınır Kapısı olmak üzere sınırların açık tutulması gündeme alınmadığı için dünkü toplantıyı protesto etmek için terk etmişti.

GÜNEYLİ GENÇLER EFRÎN YOLUNDA

Toplantının başladığı saatlerde Güney Kürdistanlı bir grup genç Süleymaniye’den Efrîn’e gitmek için yola çıkmıştı. Gençler dün Piremagrun ilçesine kadar gitti ve burada geceyi geçirdikten sonra bu sabah saatlerinden itibaren yollarını devam ettiler.