Heften: Nasıl ki Kobanê'yi savunduysak Efrîn'i de savunalım

KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Mazlûm Heften, Türk devletinin Kürdistan coğrafyası üzerinde "Türk devletinin tarihi bir emeli" olduğunu vurgulayarak, Rojhilat'a Efrîn'i savunma çağrısı yaptı.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal harekatini "Türk devletinin tarihi bir emeli" olarak nitelendiren Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Toplum Hareketi (KODAR) Yürütme Konseyi Üyesi Mazlûm Heften, DAİŞ'e karşı gösterilen direnişin daha büyüğünün Türk devleti sömürgeciliğine karşı da daha büyük direnilmesi gerektiğini kaydetti.

Efrin şehitlerini anan ve yaralılara da şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Heften, Türk devletinin Kürdistan coğrafyası üzerinde tarihi bir emeli olduğunu kaydetti. Heften, "Türk devletinin işgal saldırılarının arkasında tarihi bir emel var. Tarihi emelleri de tüm Kürdistan'ı işgal etmektir. İşgal saldırılarını da Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümüne getirdiler. Yine aynı şekilde Rojava'da Kürtler ile bölge halklarının kaderini belirlemek için özerk yönetimler ilan etmesinin yıldönümüne getirdiler. Bu Mahabad'ın devamıdır. Kürt halkının hayallerini kırmak istiyorlar" dedi.

'MAHABAD'IN YILDÖNÜMÜNDE BOMBALAMA TESADÜF DEĞİL'

Türk devletinin Mahabad'ın 72'nci kuruluş yıldönümünde 72 uçalar Efrîn'i bombalamasının tesadüf olmadığını kaydeden Heften, şunları söyledi: "Rojhilat halkımızın da bu düşmanlarımızı iyi görmesi gerekiyor. Tarihi bir sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Mahabad'ın 72'nci yıldönümünde Türk devleti 72 uçakla Efrîn'i bombaladı. Bunlar tesadüf değil. Eğer bizler o gün tüm toplumsal kesimlerimizle Mahabad'a ve Qazi Mihemed'e sahip çıkabilmiş olsaydık bugün durum çok farklı olabilirdi."

'EFRÎN'İ KOBANÊ GİBİ SAVUNMALIYIZ'

"Efrîn hepimizin ulusal ve insani meselesidir" diyen Heften şunları söyledi: "Burada özellikle Rojhilat gençlerine ve halklarına şu çağrıda bulunmak istiyorum: Omuzlarımızda tarihi bir sorumluluk var. Büyük bir mesuliyetimiz var. Bizler nasıl ki Kobanê mukavemesine katıldıysak, Şengal'i savunduysak aynı şekilde Efrîn'i de savunmalıyız. Nasıl ki çağın vahşeti DAİŞ'e karşı alanlarda olduysak, direndiysek şimdi ondan çok daha büyük direnmeliyiz."

ROJHILAT'A EFRÎN ÇAĞRISI

Rojhilat gençlerine Efrîn direnişine katılma çağrısı yapan KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Mazlûm Heften, "Efrîn Arîn Mirkan'ın yurdudur. Arin Mirkan Kobanê zaferinin sembollerindendir. Bizim ona layık olmak için ve DAİŞ'e vurduğumuz darbenin daha büyüğünü AKP-MHP faşizmine vurmamızın zamandır. Şehit Hewrê Leylaq, Diyako Îlam'in Rojava savunmasını yaptığı gibi bizler de Efrîn'i savunmalıyız" diye kaydetti.