Kirmanşan Yarsan Cemaati, dayanışma için teşekkür etti

Kirmanşan’da yaşayan Yarsan inancına mensup halk, depremden dolayı Kürtlerin yardımları için teşekkür etti.

Deprem, Kirmanşan, Qasra Şirin, Dalaho, Serpol Zehaw şehirleri başta olmak üzere Doğu Kürdistan’ın özellikle de Yarsan inancından olan halkın yaşadığı birçok köy, kasabada büyük hasar ve can kaybına neden oldu.

Dahaho’da yaşayan Yarsan cemaatine ait halk adına bugün bir açıklama yapıldı. İlk kez Yarsan inancından olan halk adına yapılan açıklamada, “Birlik ve dostluk ağacının her zaman meyve vermesini umarız” denildi.

'HALKIMIZIN SEVGİ VE CÖMERTLİĞİ YÜREĞİMİZİ SERİNLETTİ'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Kirmanşan depremi şehir, dağ, ova her yeri salladı. Dağ kadar acı, hüzün yükünü omuzlarımıza yükledi.

Deprem için sahiplenen ve yardıma koşan halkımızın sevgi, aşk ve cömertliği bir derya gibi yüreğimizi serinletti.

Semerkantlı Şair Rudeki sanki 1200 yıl önce yaşanan bu olayı görmüş ve bir şiirinde şöyle yazmış: 'Büyük olaylar içinde büyüklük, ayağa kalkma ve başarı gelişir.'

Şüphesiz depremin vurduğu Yarsan halkı, arkadaşları ve dostlarının sahiplenerek yardım ettiği için ilelebet bu arkadaş ve dostlarına borçludur.

Depremden dolayı yaralarımızın sarılması, acılarımızın hafiflemesi için bizleri sahiplenen halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

Özellikle de depremden dolayı Yarsan halkı için yaptıkları yardımdan dolayı Sine ve Urmiye’nin Sünni halkına teşekkür ederiz.

Depremin ilk gününden Meriwan’da gece gündüz demeden yardım için çalışan halkın kendi arasında kurduğu yardım örgütleri aracılığı ile yapılan dayanışma yüreğimizi ısıttı.

Bu birlik ve beraberliğin derinleşip, sağlam temellere oturmasını, birlik ve beraberlik ağacının meyvelerinin artmasını diliyoruz.”