Lêlîkan’da işgalcilere ağır darbe

HPG/YJA Star gerillaları Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde hareket halinde olan işgalci Türk ordusunun bir birliğine yönelik gerçekleştirdiği eylemde, 6 asker öldürdü. Gerillalar herhangi kayıp vermeden üslerine geri çekildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Lêlîkan’da gerçekleştirdiği eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada eyleme ilişkin şu bilgiler verildi:

“28 Aralık günü saat 11.00’da güçlerimiz Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde hareket halinde olan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Denetime alınıp 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinden 6 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Güçlerimiz asker cenazeleri üzerine kadar giderek işgalcilere ait 1 adet HK-33 (Melez) silahı, 2 adet HK-33 şarjörü ve 1 adet el bombasına el koymuştur. Eylem ardından işgalci TC ordusu taarruz helikopterlerinin desteğiyle ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırırken, eylemi gerçekleştiren birimimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.”

METİNA’YA HAVA SALDIRISI

HPG, “27 Aralık günü saat 22.00 ile 23.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.