Mardinliler: Kayyumları sandığa gömeceğiz

31 Mart yerel seçimlerin halk ve kayyumlar arasında olacağını söyleyen Mardinliler, kayyumları sandıklara gömeceklerini belirtti.

Kürt, Süryani, Arap, Türk, Ortodoks ve Katoliklerin bir arada yaşadığı Kürdistan'ın tarihi şehri Mardin'de 31 Mart yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Seçimlerin halk ve kayyumlar arasında geçeceğini söyleyen Mardinliler, AKP'nin gaspçı kayyumlarını sandıklara gömeceklerini vurguladı. Siyasi iradelerinin görevden alındığını ve tutuklandıklarını söyleyen Feyat İldeniz, Mardin halkının sisteme karşı hiçbir zaman boyun eğmediğinin altını çizdi.

Kayyumların şehirlerini karmakarışık hale getirdiğini ve halka yönelik bir hizmet yapmadıklarını söyleyen İldeniz, "Utanmadan belediye işi gönül işidir. Nerede gönül işi, nerede halka hizmet? En büyük cevabı 31 Mart'ta vereceğiz ve kayyumları sandıklara gömeceğiz. Huzur, hizmet, iş imkanı ve birlik isteyenler oyunu HDP'ye vermelidir. HDP bizim partimizdir, ben de oyumu canı gönülden vereceğim. Mardin diğer şehirlere benzemiyor, çok farklı kültürlerin olduğu bir şehirdir. HDP'de bir çok rengin bir arada olduğu bir partidir. Bu yüzden herkesin HDP etrafında kenetlenmesini umut ediyorum" diye konuştu.

Kayyumların iradelerini gasp ettiklerinin altını çizen İldeniz devamla şunları belirtti: "Kayyum belediyelerimizi karakola çevirerek etrafını betonla ördü. Halk belediyeye gitmek için 10 polis engelinden geçiyor. Zaten bu engelleri aşıp içeri girdikten sonra muhatabını da bulamıyor. Belediyede kayyumun yüzünü görenin olduğuna inanmıyorum."

HDP BU TOPRAKLARIN UMUDUDUR

Geçtiğimiz seçimlerde AKP'ye oy veren Mehmet Akgül isimli genç, bu seçimde hizmet ve eşitlik için oyunu HDP'den yana kullanacağını belirtti. En büyük temennisinin adalet ve hukuk olduğunu kaydeden Akgül, "Hukuk, adalet ve barış sadece HDP ile mümkün. HDP bu toprakların umududur. Mardin'de halk zorlukla geçimini sağlıyor. Ekonomik krizde bir çok esnaf kepenk indirdi ve şuan işsizler.

Bizim için çalışma imkanlarının oluşmasını istiyoruz. AKP sadece halka zarar veriyor. 2015 seçimlerinde oyumu AKP'den yana kullandım ama çok pişmanım. AKP Kürtlere yani bize karşı savaş politikalarını devreye soktu. Toplum nezdinde HDP'yi karalamak istiyorlar. Ben de bir Kürt olarak bundan sonra oyumu kendime vereceğim" diye konuştu.

Yer-gök birleşse de AKP'ye oyunu vermeyeceğini vurgulayan Tarık Akın isimli genç, "Aydınlık bir gelecek için oyumu HDP'ye vereceğim. Mardin'de işsizlik en üst seviyede, halk yoksul. Gençler için iş imkanları oluşturulmalı. Ayrıca toplumsal ve spor alanları yapılmalı. AKP her şeyi dışarıdan getiriyor bu yüzden ülke gelişmiyor" diye belirtti.

HDP'YE İNANIYORUZ

Halkın kendi kendini yönetmediği yerde demokrasi ve hizmetten bahsedilemeyeceğini dile getiren Mehmet Zeki Akgül, 31 Mart'ta şehirlerin kayyumlardan kurtaracaklarını belirterek, "Kayyum yolsuzluk ve yalan dışında Mardin'e bir hizmet etmedi. Sadece billboardlarda biz çalışıyoruz demesini biliyorlar. Bir kaç yere gül ekip çalıştıklarını söylüyorlar. Bizim oylarımızla seçilen ve bu şehre hizmet edenlerin yerine kayyum atıldı, irademiz gasp edildi. Madem kendilerine o kadar inanıyorlar seçimde bizimle yarışa girsinler. Demokratik bir seçimle AKP asla sandıktan başarılı çıkamaz. Bizler HDP'ye inanıyoruz" dedi.

HDP'nin halkın umudu ve rengi olduğunu söyleyen Halime Deniz ise şöyle konuştu: "Sistemden hiçbir beklentimiz ve umudumuz yoktur. Sistemin hedefinde Kürtler var. Çocuklarımızın hepsini tutukladılar, en küçük bir eylemde bile bize saldırıyorlar. Mardinli tüm yurttaşlar HDP'nin etrafında toplanmalı ve zulmün sona ermesi için oyunu HDP'ye vermelidir. Burası Kürdistan, partimiz de HDP'dir. Belediyelerimizi kayyumlardan kurtaracağız."