‘O bayrağı büyük onurla taşıyoruz’

PKK’nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan gerilla Şerzan Hawar, şehitlerin dalgalandırdığı bayrağı büyük bir onurla taşıdıklarını belirterek, ”Hedeflerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Direnişin desteğe ihtiyacı olduğu bu dönemde herkesin rolünü üstlenmesi ve misyonunu yerine getirmesi gerektiğini belirten HPG gerillası Şerzan Hawar, “Kimse benim elimden ne gelir, ben ne yapabilirim ki dememelidir. Hepimiz sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” diye konuştu.  


ANF, PKK’nin 45.yıl dönümü vesilesiyle dinlediği gerillalarının görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. HPG gerillası Şerzan Hawar, şehitlerin dalgalandırdığı bayrağı büyük bir onurla taşıdıklarını belirterek, “Amacımız, şehitlerimizin hayallerini ve  hedeflerini gerçekleştirmektir” dedi. PKK’nin, Kürt halkının itirazının bastırıldığını, umudunun kırıldığı bir dönemde tarihi görev üstlendiğini hatırlatan Hawar, Türk devletinin işkencelerine rağmen PKK kadrolarının Amed’deki zindanda büyük bir direniş sergilediğini vurguladı. HPG’li Şerzan Hawar, şöyle devam etti: “Heval Kemal Pir, ölüm orucuna girdikten sonra mahkemeye geldiğinde yoldaşlarına, ‘Başardık, bugün 6 kişiyiz. Yarın binler, ondan sonra milyonlar olacağız’ diyor. Bugün Kürt, Arap, Süryani ve enternasyonal binlerce savaşçı omuz omuza mücadele ediyor. Bu da bizde büyük bir moral yaratıyor. Rojava Devrimi, aynı zamanda şehitlerimizin hayallerini de ifade ediyor. Kuşkusuz bu devrimin toplumumuza da etkileri olmuştur. Kürt halkı, kadınlar, gençler, bilinçlendi, örgütlendi ve devrimin her alanında yer aldı.”

TARİHİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Bu tarihi dönemde sonuca ulaşmak için direnişin çok büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Hawar, şunları dile getirdi: “Böyle dönemlerde herkesin ayaklanması, rolünü ve misyonunu yerine getirmesi gerekiyor. Kimse benim elimden ne gelir, ben ne yapabilirim ki dememelidir. Özellikle kadınların ve gençlerin üzerine çok önemli görevler düşüyor. Hepimiz sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Bizler de Seyid Rıza ve Şêx Seîd’in torunları olarak rol ve misyonumuzu yerine getireceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.