‘PKK, Kürdistan ve Ortadoğu için tarihsel rolünü oynayacaktır'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK’nin 39. Kuruluş yıldönümünü kutladı. KCK açıklamasında, PKK’nin 40. Mücadele yılına ilişkin önemli mesajlar verildi.

PKK’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK’nin Kürt halkı için yeniden doğuş ve bir milat olduğunu vurguladı. Açıklamada, PKK’nin 39 yılda yarattığı değerlere 40. Yılda yeni değerler katacağı belirtildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

Kürt halkını ölüm döşeğinden alıp özgürlük yoluna koyan PKK'nin kuruluşunun 39. yılını kutluyor, 40. Mücadele yılına giriyoruz. Halkımızı ayağa kaldıran, var eden, bugün Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik yaşam öncüsü haline getiren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu mücadelenin zafer çizgisinde yürümesini sağlayan Önder Apo'yu saygıyla selamlıyoruz.

KÜRT HALKI PKK’Yİ SAHİPLENMİŞTİR

Grup aşamasıyla birlikte Kürdistan halkının özgürlük mücadelesine 45 yıldır Önderlik yapan Önder Apo iğne ile kuyu kazar gibi bu mücadeleyi yürütürken ‘benim parti dışında başka bir gücüm yoktur’ demiştir. Tüm gelişmelerin parti öncülüğü ve gücü ile gerçekleştiğini vurgulamıştır. Bu gerçeği en iyi biçimde Kürt halkı görerek ‘PKK halktır halk burada’ diyerek, Kürt'ü var eden PKK'yi sahiplenmiştir.

PKK ONURSUZ YAŞAMI REDDETMİŞTİR

PKK, Kürt halkı için yeniden doğuş ve bir milattır. PKK, onursuz yaşamı reddederek, onurlu özgür yaşam için mücadele etmeyi Kürdistan'da en temel değer haline getirmiştir. Bu nedenle on binlerce kahraman şehidi, on binlerce gazisi ve yüz binlerce tutsağı olan yenilmez bir parti olarak halkımızın ve halkların kaderini değiştirmiştir. Halkımızın ve halkların kara kaderi PKK ile yıkılmış, özgür gelecek umudu halkımızın yaşam gücü haline gelmiştir.

PKK TARİHSEL ROLÜNÜ OYNAYACAKTIR

Bugün Kürt halkı özgürlüğü için mücadele eden bir halk gerçeği haline gelmişse, tüm dünya halkları tarafından saygı duyulan bir halk olarak görülüyorsa bunu sağlatan PKK'nin sürdürdüğü destansı mücadeledir. PKK öncülük ettiği mücadeleyle Kürt halkını her gün kökleri üzerinde yeniden yaratmış, Kürt halkına yeni değerler katarak geliştirmiştir. PKK öncülüğünde Kürt halkı ulusal devrim, demokratik devrim, sosyal devrim, kadın özgürlük devrimi, kültür devrimi gerçekleştirdiği için yenilmez bir devrimci güç haline gelmiştir. Kürt halkı gerçekleşen devrimlerle bugün Kürdistan’ın tüm parçalarında özgürlük mücadelesi yürütmektedir. Kürdistan’ın her parçasında özgürlük ve demokrasi yolunda büyük kazanımlar elde ederek Ortadoğu halklarını demokratik devrimin öncü halkı haline getirmiştir. Tüm bunları sağlatan, Kürt Halk Önderinin Önderlik yaptığı PKK'dir.

40. YILDA YENİ DEĞERLER YARATILACAKTIR

PKK, onlarca yıllık mücadelesiyle, yarattığı halk gerçeğiyle, özgür kadın ve gençlik hareketiyle, yenilmez gerilla gerçekliğiyle 39 yılda yarattığı değerlere 40. yılda mutlaka yeni değerler katacak, Kürdistan'ın özgürleşmesi ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesi doğrultusunda tarihsel rolünü oynayacaktır.

Özgür Önderlik, özgür Kürdistan, demokratik Ortadoğu, komünal demokratik yaşam hedefiyle yürütülen 40. Yıl mücadelesinin de büyük başarılarla geçeceğine inanıyor, şehitlerimizin izinde yürüyerek bu amaçlara ulaşacağımız sözünü bir kez daha yineliyoruz.