Temelli: Kötülüğe karşı mücadelemiz sürecek

Suruç'un Aligor mahallesinde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, büyük bir coşku ile karşılandı.  

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Urfa'nın Suruç ilçesinde halkla buluştu. Urfa Antep otoban girişinde Urfalılar tarafından karşılanan Temelli, coşkulu karşılamadan sonra yoluna devam ederken konvoya katılmak isteyen HDP'liler ve yurttaşların önü askerler tarafından kesildi. HDP'liler ile askerler arasında yaşanan tartışmalar ardından konvoyun geçişine izin verildi. Konvoy eşliğinde Suruç'un Aligor mahallesine geçen Temelli ve HDP'lileri, kadın, çocuk, yaşlıların olduğu kalabalık bir grup karşıladı. 

Temelli'nin içinde bulunduğu seçim otobüsünün önünde yürüyen halk, sloganlarla HDP'lilere destek verdi. Temelli'nin programında olmamasına rağmen mahalledeki seçim bürosu önünde bekletilen konvoydan inenler, halkla birlikte halay çekti. Burada halkı selamlayan Temelli, yöresel kıyafetli kadınlardan yoğun ilgi gördü.

Halka hitap eden Temelli, gittikleri her yerde buluşmaların miting havasına dönüştüğünü dile getirdi. Temelli, "İstediği kadar o zehirli dilleriyle nefret kussunlar. Biz kötülüğün karşısında iyinin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu halka düşmanlık ederek, bu halkı yok sayarak, Türkiye'de toplumsal barışı yok ederek iktidarda kalacaklarını sanıyorlar" dedi. 

Temelli ve beraberindekiler selamlamanın ardından HDP'nin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. 

Temelli, yoğun ilgi altında Suruç'a doğru yola çıktı.