Türk savaş uçakları Medya Savunma Alanları'nı 64 kez bombaladı

Tük devletine ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları'na bağlı Garê, Zap, Metîna, Xakurkê ve Qendil alanlarını 64 kez bombaladı.

HEP AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

19 Mart saat 09:50’den 10:45’e kadar Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek etkili şekilde vuruldu.

Xakurkê bölgesi;

19 Mart saat 17:20’de Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

19 Mart’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzimiz 4 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

16–23 Mart tarihleri arasında Garê bölgesinin Dêreşê, Deşta Kafya, Zengil, Bîrê, Gûzê, Şiyê, Çemrobotkî alanı 10 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê FM, Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanı 20 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 5 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê, Bêşîlî, Bazê alanı 15 kez, Xakurkê bölgesinin Kolît, Lolan, Sinînê, Şehîd Şerîf alanı 8 kez, Qendîl bölgesinin Kortek, Silê, Bêpala alanı 6 kez,  olmak üzere toplam; 64 kez savaş uçakları ile bombalandı.

14 ve 17 Mart’ta Metîna bölgesinin Çarçel, Şêlazê, Yekmalê alanı ile Xakurkê bölgesinin Lolan alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”