Tutsak Çamlıbel: Herkes bu direnişe sahip çıkmalı

Tecride karşı 89 gündür açlık grevi eyleminde olan tutsak Umut Çamlıbel, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, "Herkesin bu direnişe sahip çıkması gerekiyor. Tecrit kalkana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Kürdistan ve Türkiye'deki hapishanelerinde bulunan tutsaklar süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde. Bu tutsaklardan biri de Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde 89 gündür açlık grevinde olan Umut Çamlıbel. Haftalık telefon görüşmesi sırasında ailesiyle konuşurken, hapishane yönetimi tarafından görüşmesi engellenen Çamlıbel, eylemleri hakkında bilgi vererek, talepleri kabul edilene kadar vazgeçmeyeceklerini kaydetti. 

'BEDEL NE OLURSA OLSUN...'

Yaptığı telefon görüşmesi sırasında ailesinin sesini kaydettiği Çamlıbel, direnişlerini güçlü bir kararlılık ve irade ile sürdürdüklerini söyledi. Kendisinin ve grevde olan tüm arkadaşlarının morallerinin gayet iyi olduğunu belirten Çamlıbel, şunları kaydetti: "Tecridin kaldırılması talebimiz gerçekleşene kadar eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Büyük bir moral ile bu eylemi yürüteceğiz. Bunun için de bedel ne olursa olsun, o bedeli vereceğiz. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın. Dost ve düşman herkes bilsin ki, halkımız bu tecridi kabul etmemiştir ve bundan sonra da kabul etmeyecektir. Biz, bu direnişmizle kesinlikle kazanacağız. Çünkü biz haklıyız ve gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz."

'HERKES ONURUNA SAHİP ÇIKMALI'

Zaferi elde etmek için ve onu geliştirmek için başta aileleri olmak üzere tüm Kürt halkının bu direnişe sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Çamlıbel, "Tüm demokratik, sosyalist kesimlerin bu direnişe ses olmaları gerekiyor. Yine devrimci güçlerin bu direnişin etrafında halka olmaları lazım. Bu direnişi büyütmek gerekiyor. Çünkü direnişimiz, insanlığı savunma direnişidir. Herkesin onuruna sahip çıkması lazım. Bizler de sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Tecrit kırılana kadar da eylemimizden geri adım atmayacağız" şeklinde konuştu.