Van'da belediyeler koruculara emanet!

Van'da bugüne kadar işgal edilen kayyum belediyelerini 'koruyan' polislerin geri çekilmesi kararlaştırılırken, bundan böyle belediyeleri yeni alınan korucuların 'korumasına' karar verildi.

Van'da DBP'li belediyelere atanan kayyumlar referandumun ardından muhtarlar, AKP Van İl Yöneticileri ve bazı STK'larla çeşitli toplantılar gerçekleştirdi. Van Valisi İbrahim Taşyapan ve diğer kayyumların katıldığı toplantılarda birçok yeni kararın hayata geçirilmesine karar verildi.

Toplantının ana gündem maddelerinden biri ise kayyum belediyelerindeki polis ablukası oldu. Muhtarlar belediyelerde polis ablukası nedeniyle halkın belediyelerle iletişim kuramadığını ve belediyelerden uzak durduğunu belirterek, yeni yöntemlerin geliştirilmesini istedi.

'SİVİL GİYİMLE' GÖZ BOYAMA TAKTİĞİ

Toplantının ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Kayyumu İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Kolordu Komutanı ile 'güvenlik' toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda polislerin belediyelerden çıkmasına ve belediyelerin 'güvenliğinin' sivil giyimli korucular tarafından sağlanmasına karar verildi.

Karar ilk olarak Edremit, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde uygulanmaya başlandı.