İşgal saldırıları Şêxmeqsut’ta protesto edildi

Halep’in Şêxmeqsut mahallesinde HPG gerillalarının direnişini sahiplenmek ve saldırıları protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşte konuşan Xerib Hiso, Medya Savunma Alanları’ndaki direnişin Ortadoğu halklarına büyük kazanımlar getirdiğini ifade etti.

Halep’in Şêxmeqsut mahallesinde Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları bir yürüyüş ile protesto edildi.

Şêxmeqsûd’daki toplantı salonu önünden başlayan yürüyüş Şehitler Kavşağı’na kadar sürdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve şehitlerin posterlerinin taşındığı yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerib Hiso, gerillanın tüm halklar için direndiğine dikkat çekti. Gerillaya yönelik kirli komploların devrede olduğunu dile getiren Hiso, “Gerilla, onuru ve toprağı korumak için efsanevi bir şekilde direniyor. Hepimiz gerillanın bu mücadelesinin yanındayız. Zap, Avaşin ve Metina’da elde edilen zafer bütün Ortadoğu halklarının zaferidir. Bu zafer bütün halklara büyük kazanımlar getirmiştir” dedi.

Halep Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Roşîn Mistefa da gerillanın efsanevi bir şekilde direndiğine dikkat çekerek, “Zafer mutlaka gerillanın olacaktır” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.