Özerk Yönetim Türk devletinin saldırılarını kınadı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin başta Eyn İsa olmak üzere bölgeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek, kınadı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn İsa başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Özerk Yönetim, saldırıların dünya genelinde tüm askeri operasyonlara son verilmesi yönündeki uluslararası çağrılara ve Türkiye’nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı yaptığı anlaşmalara rağmen gerçekleştirildiğini söyledi. Açıklamada, Özerk Yönetim’in Türk devletinin bölgeye saldırı düzenleme gerekçelerini ortadan kaldırmak için Rusya ve ABD ile anlaştığı, QSD’nin güçlerini üzerinde anlaşma yapılan bölgelerden çektiği hatırlatıldı.

Açıklamada, tüm anlaşmalara rağmen Türk devletinin saldırılarına devam ettiği ve güvenli bölgelerdeki sivilleri hedef aldığı ifade edildi. Saldırılar sonucunda aralarında kadın ve çocukların da olduğu birçok sivilin yaşamını yitirdiği, halkın mal ve mülküne zarar verildiğine dikkat çekildi.

Özerk Yönetim açıklamanın sonunda işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını kınayarak Rusya ve Amerika güçlerine sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı. Yine Birleşmiş Milletleri, uluslararası insan hakları kurumlarına da seslenerek kendi rollerini oynamalarını ve Türk devletinin suçlarına sınır konulmasını istedi.

İnsan hakları kurumları ve Birleşmiş Milletler'in geçtiğimiz dönemde hazırladığı rapora vurgu yapılan açıklamada, bu raporda Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği alanlarda insanlık suçları işlediği belirtildi.

Ayrıca  son günlerde Tük devleti ve ona bağlı çeteler bölgede saldırılarını yoğunlaştırdı.