Özsavunma şehidi Dîbo Mihemed Çawîş, Minbic’de son yolculuğuna uğurlandı

Özsavunma Güçleri şehidi Dîbo Mihemed Çawîş, Minbic Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Özsavunma Güçleri şehidi Dîbo Mihemed Çawîş Minbic Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Görevi esnasında şehit düşen Çawîş yüzlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Özsavunma Güçleri tarafından düzenlenen askeri geçit töreninin ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Minbic Özsavunma Güçleri Üyesi Xelîl Silo, “Şehitlerimiz sayesinde düşmana karşı birlik olduk. Şehit Dîbo Mihemed Çawîş özgürlük için mücadele etti. Büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar sergiledi. Onun yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Werdê Ehmed de “Bugün düşman karşısında onurlu durabiliyorsak bu şehitler sayesindedir. Toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizin mücadelesini yerde bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Minbic Kültür ve Sanat Komitesi Eşbaşkanı Mihemed Qebirtay da “Şehitler yolumuzu aydınlatan meşalelerdir. Demokratik projemizin hayata geçirilmesi için onların aydınlattığı yolda yürüyeceğiz. Ne kadar konuşsak da şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sosyal İşler Komitesi Eşbaşkanı Farûq El Maşi, halkların birliğine işaret ederek, “Bu topraklarda yaşayan bütün halkların çocukları hep birlikte bu toprakları savunmak için saflara koştu” dedi.

Konuşmaların ardından Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed El Şêx, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Törenin sonunda Şehit Dîbo Mihemed Çawîş zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.