Efrîn Cephesi: Efrîn saldırısı tüm Kürtlere karşı bir harekattır

Süleymaniye'de kurulan Efrîn Cephesi Platformu üyesi Şêrko Heme Emîn, Efrîn'i savunacaklarını belirterek, "Türk devleti tüm Kürtlere yönelik bir saldırı başlattı" dedi.

Türk devletinin Efrîn'e başlatmış olduğu işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistanlı aydın, yazar, gazeteci, sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri tarafından dün Süleymaniye'de "Efrîn Cephesi" kuruldu. Güney Kürdistan'da kitlesel eylemler düzenleme ve Efrîn için destek kampanyaları örgütlemeyi hedefleyen cephenin çağrıcıları yapacaklarını çalışmalar hakkında ANF'ye konuştu.

Efrîn Cephesi Platformu çağrıcısı ve aynı zamanda Goran (Değişim) Hareketi Güney Kürdistan Parlamentosu milletvekili Dr. Şêrko Heme Emîn, Efrîn için bir dizi eylem düzenleme ve Efrîn'in sesi olmak için bu platformu kurduklarını söyledi. Şêrko Heme Emîn, "Bizler birçok aydın, yazar, akademisyen, siyasetçi ve sivil toplum temsilcisinin katılımıyla Efrîn'e destek için bugün burada bir cephe kurduk. Efrîn savunması için yapacağımız eylem ve etkinlikleri konuştuk. Bunun için bir komisyon da kurduk. Efrîn'e her türlü desteği sunmak için maddi ve manevi çalışmayı bu komite organize edecek. Efrîn düşmeyecek diyoruz" dedi.

'TÜM KÜRTLERE YÖNELİK BİR HAREKATTIR'

"Efrîn'de yapılan tüm Kürtlere yapılan bir saldırıdır" diyen Emîn, Türk devletinin Kerkük senaryosunu Efrîn'de tekrarlamak isteğini belirterek, şunları kaydetti: "Kuzey Suriye'yi işgal etme harekatıdır. Türk devleti Efrîn'i işgal ederek, tüm Rojava'daki kazanımları darbelemek istiyor. Bütün Kürtlere ve Kürdistan'a işgal dayatılıyor. Türk devleti Kerkük'teki oyununu tüm Kürdistan'da hayata geçirmek çabasında. Kerkük senaryosunun tekrarıdır. Bunun için hepimizin kayıtsız şartsız buna karşı durması gerekiyor."

'EFRÎN'İN SESİ OLACAĞIZ'

Kadın hakları savunucusu Kiwêstan Ebdulrehman ise Efrîn'in sesi olacaklarını ifade ederek, "Bizler bugün burada Efrîn için bir cephe oluşturduk ve her koşulda Efrîn'in yanında olduğumuz belirttik. Çalışmalar içi de bir komite kurduk. Bizler Efrîn'in sesini tüm dünyaya duyurarak bu işgalin karşısında duracağız. Her gün siviller, kadınlar, çocuklar katlediliyor ama dünya bunun karşısında sessiz. Bu sessizliği yırtmak için gerekir. Onun için bu cepheyi kurduk ve Efrîn'in sesi olacağız" diye kaydetti.