Efrin’deki Çağın Direnişi 20’nci günde: CANLI BLOG

Türk işgal güçlerinin, örgütlediği çeteler ve ağır silahlarla birlikte 20 Ocak'ta Efrin'e yönelik  başlattığı işgal saldırıları 20'inci gününde devam ediyor. Türk hükümeti umduğu ve propaganda ettiği gibi bir ilerleme sağlayamadı.

23:16

 İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları şu anda Efrin kent merkezini bombalıyor.

22:32

Türk savaş uçakları Efrîn kenti çevresi ve Şera ilçesinin Ereb Wêran ile Baflun köylerini bombalıyor.

19:50

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırıları Tirbespiyê’de düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Qamışlo’dan da yürüyüşe katılan binlerce kadın, Türk devletinin insanlık dışı saldırılarını kınayarak, Efrin direnişine desteklerini haykırdı.

17:48

Efrin'in Bilbilê ilçesine bağlı Şêxorzê köyünde imha edilen tankın görüntüleri...,

17:34

Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarında Cindires’in Aşka Xerbi köyünde sivilleri katletti.

16:48

Çağın Direnişi’nde şehit düşen 15 YPG/YPJ savaşçısı, asayiş güçleri üyesi ile öz savunma savaşçısı, Şehit Avesta Xabûr Şehitliği’nde kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

16:03

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrîn için dünyanın 17 ülkesinden 200 enternasyonalist, Lüksemburg’dan Starsbourg’a doğru yola çıktı. 

 

15:35

Son 24 saatte yaşanan çatışmaların bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, onlarca Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını açıkladı. İşgalci Türk ordusuna ait doçka yüklü bir araç da imha edildi.

 

15:03

Türk işgalinde yenilginin tablosu

Türk ordusunun 20 Ocak’ta başlattığı işgal operasyonu Türk devleti açısından ağır sonuçlara yol açtı. Anha’nın hazırladığı ikonografiye göre, 20 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında en az 669 Türk askeri ve çete mensubu öldü. Öldürülenler arasında subaylar ve çete başları da var.

 

14:30

YPG doçka monteli aracı böyle imha etti!

YPG savaşçıları bu Perşembe günü Efrin’in Şiye ilçesinde doçka monteli bir aracı imha etti.

 

13:06

Şiyê’de doçka yüklü bir araç imha edildi

QSD savaşçıları, Efrîn’in Şiyê ilçesine bağlı Xelîl köyü çevresinde işgalci Türk ordusuna ait doçka yüklü bir aracı imha etti.

 

Türk işgal güçlerinin, örgütlediği çeteler ve ağır silahlarla birlikte 20 Ocak'ta Efrin'e yönelik  başlattığı işgal saldırıları 20'inci gününde devam ediyor. Türk hükümeti umduğu ve propaganda ettiği gibi bir ilerleme sağlayamadı. Türk devleti başlattığı bu savaşta sivilleri ve sivil yerleşim alanlarını hedefine alırken, QSD ile yaşanan çatışmalarda ise ağır kayıplar verdi. Mevcut durumda çatışmalar sınır hattında yoğunlaşıyor. 

11:48

QSD: Cenazelere işkence yapılıyor, barbarlıktır

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletine bağlı DAIŞ-El Nusra devşirmesi çetelerinin hayatını kaybeden QSD savaşçılarına ait cenazelere işkence yaptığını açıkladı.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/qsd-cenazelere-iskence-yapiliyor-barbarliktir-102883

10:08

Türk ordusu saatlerdir Şiyê ilçesini bombalıyor

Türk işgal güçleri gece saatlerinden bu yana Efrin kantonu içerisinde yer alan Şiyê ilçesini bombalıyor.


09:38

Raco'daki bir köyde şiddetli çatışmalar var

Efrin kantonuna bağlı Raco ilçesinin Kevire Ker köyünde, QSD savaşçıları ile işgalci ordu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı. 

Devam eden çatışmalara ilişkin henüz ayrıntılı bilgi alınamadı. 

09:37

KJK: Direnişi büyütme zamanı

KJK Koordinasyonu, 20. gününe giren Efrîn direnişi selamladı. KJK, “Şimdi soykırımlara ve komplolara karşı çağımızı özgürleştirecek direnişi büyütme zamanıdır” dedi.

 

09:36

Dünya medyasında Efrin haberleri

Türk devletinin Efrin’i işgal saldırıları dünya medyasında güncel olarak yer alırken, Türkiye’nin hedefleri, ABD’nin tavrı ve diğer devletlerin sorumluluklarına ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor.

 

09:35

Efrîn insanlığın kurtuluş çağrısıdır

İnsanlık Efrîn şahsında kendine ait değerleri gördüğü için bu direnişe sahip çıkıyor. Kim bu değerlere destek verirse bu değerlerle buluşacak, bu değerlerin parçası olacaktır.

 

09:28

19’uncu günde neler yaşandı?